Förra månaden florerade ryktet kring att Google köper Twitch för sju miljarder svenska kronor. Detta har sedan dess bekräftats och redan nu blåser förändringens vindar på den populära streamingtjänsten.

På den officiella bloggen får vi reda på att företaget implementerat en funktion för att hjälpa upphovsrättshavare. De har ingått partnerskap med Audible Magic vars teknologi scannar lagrade filmer efter musik som är upphovsrättsskyddad. Klippen kommer inte att tas ner, däremot kommer ljudet att tystas ner under tiden som det upphovsrättade materialet spelas i bakgrunden. Värt att notera är att du inte behöver oroa dig över dina streamade sändningar. För mer information om den här teknologin bör du läsa vad Twitch själva skrivit.

Utöver detta har Twitch uppdaterat videohanteringen en aning, men detta låter vi företaget själva presentera med en liten videosnutt.

Problemet är inte att upphovsrätten ska följas, problemet är att deras algoritm stänger av material som är OK; vilket Twitch själva har råkat ut för. 09/08 Jag antar att du inte läste tillägget jag redigerade in i den första posten du citerade iallafall, då du antagligen inte skrivit det jag redan antagit, men men. Just med Stim så betalar man som företagare för att folk ska få lyssna på musik de redan bet... 08/08 Nej jag säger inte att jag stödjer det , men det är så det är. Jag vill att det ska vara lagligt att få köra över cyklister som inte fattar trafikreglerna men det får jag tydligen inte göra så jag låter bli. Stim, avgiften för HDD och minnen och alla... 08/08 Och det där säger jag ingenting emot. Men det är en stor skillnad på att tjäna pengar på någon annans arbete och att spela upp det i ett annat sammanhang. Hade man t ex kunnat söka på bakgrundsmusiken på YouTube eller twitch så hade det möjligtvis varit... 08/08 Läs "edit" i posten du citerade. Och jo, jag vet hur det fungerar i Sverige med Stimavgiften, som jag tycker är lika sjuk som något annat. Så jag betalar TV-licensen, jag får lyssna på radio var jag vill, men om någon annan hör det, då har jag offentlig... 08/08 Gällande Stim som vi har här i Sverige så bör det vara enkelt att klara av att få spela hur mycket musik som helst så länge du betalar för det. Saxat ifrån Stims QA. Behöver jag Stimlicens om jag bara spelar utländsk musik? Ja. Vi representerar all värl... 08/08 Om det vore så att du har producerat en film med musik utan att ha tillstånd för den musiken då kommer du bli stämd så det sjunger (höhöhö) om det. Det är därför filmstudios betalar odrägliga pengar för dessa rättigheter. Eller gör som Sony och använder... 08/08 Det är Du som gör det offentligt när du streamar, det är ingen som säger något om du sitter hemma och lyssnar på din musik eller tittar på dina filmer. Det spelar ingen roll om du har ett träningspass med musik till, du MÅSTE fortfarande betala stim avg... 08/08 Är det jag i ett offentligt utrymme när jag sitter här hemma framför min dator? Du fortsätter att försvara en stenåldersregel, försvarar du privatkopieringavgiften också? Försöker du på allvar inbillla någon (än dig själv) att folk i någon som helst uts... 08/08 Vad var det jag sa förut förresten? Jo, samma som Francis säger nu...så oväntat. Tröttsamma idioter säger jag bara. 08/08
Skicka en rättelse