Vad som började med att webbsajten Penny Arcade publicerade en seriestripp har eskalerat till vad som kan bli en ordentligt pinsam skandal för sajten Gamespot, ägaren CNET och förläggaren #Eidos Interactive.

Vad som är fakta är att spelredaktören Jeff Gerstmann har fått sparken från Gamespot. Enligt rykten från "säkra källor" som citeras av Kotaku och Penny Arcade är skälet till att Gerstmann fick gå hans recension av #Kane & Lynch: Dead Men där han gav spelet betyget 6.0 av 10 och specifikt hans videorecension av samma spel. Gamespot har den senaste tiden haft omfattande annonser för spelet och enligt ryktena ska förläggaren hotat med att dra in framtida annonsering i protest över recensionen.

"As writers of what is supposed to be objective content, this is our worst nightmare coming to life"

Skriver den anonyma tipsaren enligt Kotaku.

Efter publiceringen av ryktet har känslorna varit upprörda på branschforum och Gamespot har inte uppdaterats på hela dagen något som även det härrörts till händelsen. Tidningen Wired citerar en annan anonym källa som påstår att avskedandet sker på grund av andra orsaker:

But I sincerely doubt that Eidos made Gamespot fire him. CNET doesn't kowtow to its advertisers, and I've more than once seen the higher-ups turn away big advertising dollars for the sake of the company's integrity.I think the whole thing is likely a combination of factors, the biggest being poor timing.

Skriver Wireds källa.

Än så länge är det svårt att avgöra sanningshalten i de påståenden som florerar på nätet men det står klart att vi inte hört det sista i historien om Gerstmanns avgång.

Läskigt, det är vad det här är. Vem vet vilka mer som mutat GS. Jag gissar på Bungie:).........Kom igen, Halo 3 var inte så himla bra. 16/06 Idioter. 03/12 Kan bara tacka för att ni kommer göra en review för jag är väldigt intresserad men hittar ingen demo att ladda ner. Och alla andra reviews utlänska har tagit i akt att det heter SIMCITY och jämfört det med Sim City 4 fast dem sagt att detta inte är ett... 02/12 Förvisso, men samtidigt måste/kan man ställa frågan huruvida de sätter ett lägre betyg på goda grunder eller av ren principsak? Att gå emot strömmen i viss mån, är en mycket beprövad (och i många fall fungerande) metod. 01/12 Om EA vill att spelet skall vara en del av SimCity-serien så skall det jämföras därefter... sedan att det inte ens kommer nära den satta standarden - varken grafiskt eller spelmässigt - är ju en annan sak. 01/12 Vilka lögner. 01/12 http://valleywag.com/tech/jeff-gerstmann/gamespot-editor-on-fired-writer-328775.php 01/12 Jag tycker att FZ håller en bra standard på betygen. Ni börjar mer och mer bli mitt första alternativ när det gäller spel recensioner .. Efter Yahtzee Croshaw då .. För han är och kommer alltid vara bäst. förlåt :) 01/12 skandal om det är så att han fått sparken pga han inte gav kane & lynch nog högt betyg 6/10 är ingen sågning men det har väll lagts ner mycket pengar på spelet så dom kanske "krävde" minnst en 9a. :( 01/12 Inte jag heller, och hur som någon skrev halo och assassins kan få nästan full pott får en att börja undra! fz's rec av AC var mycket bra med ett rättvist betyg. 01/12
Skicka en rättelse