Anrika Sommar i P1 tas idag över av internetgiganten Felix "PewDiePie" Kjellberg.

Sommar i P1 har sänts sedan 1959 och gästats av skådisar, konstnärer, politiker, äventyrare, idrottare och många, många andra slags människor. Men just den här dagen, 9 augusti 2014, är speciell för nu är det dags för spelen att inta radioprogrammet. Det är Felix Kjellberg, betydligt mer känd som PewDiePie, som ska sommarprata om sitt liv och sitt Youtube-kändisskap. Redan innan programmet sänts har det slagit rekord i flest delningar. Nu har Sveriges Radio beslutat att lägga programmet på en särskild server, så att inte hela sajten kraschar.

– Jag är en helt vanlig kille från Göteborg och är antagligen mest känd som PewDiePie. För tre år sedan visste ingen vem jag var och idag är jag världens mest sedda person på internet. Jag ska försöka förklara hur det blev så här.

Klockan 13:00 sänds programmet här och det kommer även att finnas en engelsk version. PewDiePie har världens största Youtube-kanal med 29,5 miljoner prenumeranter och hans filmklipp har setts miljardtals gånger. Är du upptagen vid just den tidpunkten kan du självklart lyssna på programmet i efterhand.

Skicka en rättelse