När #Microsoft höll hov under sin Gamescom-konferens blev det klart att #Rise of the Tomb Raider är exklusivt för Xbox. Många upprörda röster hördes naturligtvis i kommentarsfältet från människor vars slantar inte är ämnade för vare sig Xbox 360 eller Xbox One. Nu har det, som många anat, kommit fram att titeln bara är tidsexklusiv till Redmond-företagets konsoler.

Nätpublikationen Eurogamer ställde #Microsofts Xbox-chef Phil Spencer mot väggen och fick ur honom, ganska enkelt, att det hela bara rör sig om en tidsexklusivitet. #Rise of the Tomb Raider ägs fortfarande av #Square Enix och de är fria att göra vad de vill med det när den överenskomna tidsperioden löpt ut.

Det är lite konstigt att ni sätter PS4 och PC som release-plattformar när det inte är utannonserat för de plattformarna. Då bör ni ju sätta Xbox som release-plattform på alla spel som inte ägs av Sony, t ex No Man's Sky. Ni är inte konsekventa i ert sät... 15/08 Även om jag personligen tycker det svärs lite för mycket så lyfter han fram är väldigt bra poänger. Det är tröttsamt, riktigt tröttsamt, hur företagen numer håller på och göra sina deals med varandra utan större hänsyn till spelarna som faktiskt ser til... 15/08 Tack för länken! Angry Joe är lysande. Best rant ever!! :D 15/08 Den här tidsexklusiviteten kan vara allt från 1-2 månader till 1-2 år om det vill säga illa. Jag kan förstå att många blev upprörda över det här och jag själv som PS4:a ägare har ingen lust att köpa en xbox one för det spelet så jag får nog också avstå.... 14/08 Phil sade inte "Rise of the Tomb Raider kommer släppas till andra platformar", han sa “What [Square Enix] do with the franchise in the long run is not mine, I don't control it. So all I can talk about is the deal I have. I don't know where else Tomb Rai... 14/08 Om det släpps till 360 och kommer till PS4 så kommer det nog även till PS3. Dock så säger Phil inte att nästa TR inte är exklusiv till deras konsol, han verkar prata om TR som IP. Han gör en jämförelse med Dead Rising och Ryse, två spel som kommer till... 14/08 Se där ja. Inte helt oväntat minsann. Någon skrev till andra artikeln om detta att det även skulle släppas till 360, har sökt lite men inte hittat värst mkt. Någon som har en susning om det även kommer att komma till ps3 ? 14/08 Och det påståendet baserar du på vad då? 14/08 Fan va surt, jaja hoppas inte Xbox versionen ligger i rea lådan när Ps4 versionen kommer bara:( 14/08 Det är detta som förvånar mig, de äger en hel del IP på spel som de hade kunnat göra istället. Midtown Madness, MechWarrior, Freelancer, Starlancer, Age of Empires, Age of Mythology, Crimson Skies, Combat Flight Simulator, Blue Dragon, Lost Odyssey, Mon... 14/08
Skicka en rättelse