Om vi ska våga oss på kvällstidningska får gårdagens uppgift om att #Activision och #Blizzard slår sina påsar ihop beskrivas som ett chockbesked. Bomben följs i dag upp av ett gäng förklaringar i olika form; Blizzard har slängt ihop ett fråga-svar-formulär som försäkrar att det mesta kommer rulla på som förut och företagets VD Mike Morhaime medverkar i en rad intervjuer där han förklarar vad affären går ut på.

En kort summering av läget för dig som inte orkar läsa alla intervjuer: #Vivendi Games och Activision går samman. Vivendi, som ger ut Blizzards spel, blir största aktieägare och ett nytt företag vid namn Activision Blizzard startas. Affären kommer inte påverka Blizzards arbete; de fortsätter i stora drag som förut.

Stora sammangångar såsom EA och nu detta är alltid dåligt. Det blir alltid en järnridå när såhär stora företag bildas. Det finns ingen insyn om vad folk gör och var pengarna kommer och går ifrån. Ibland händer det att dom råkar ut för granskning och då... 04/12 Nu har jag ju inte så bra koll på just Activisions utgivarkontrakt, men vanligtvis har utgivaren en större roll i själva spelutvecklingen än vad gamers verkar tro. Producenten, kvalitetskontroll och speltestning, lokalisering mm. sitter ofta hos utgivar... 04/12 Själv tror jag att utgivaren kan påverka ganska mkt, speciellt när det gäller lanseringsdatum och därmed hur stort spelet är, hur välpolerat det är och så vidare. 04/12 Jag är bara glad att en nyhet om uppköp av en bra utvecklare inte involverar EA. 04/12 Raven software gjorde quake 4 och dom ägs av activision. Så i senaste delen av quake serien så är activision indirekt både utgivare och utvecklare. 04/12 Väntade på nån som skrev de där :up: 04/12 Hört talas om Valve och deras Steam? Är ju precis vad de gör med sina spel även om de förutom det har en traditionell utgivare vid sidan om som kränger ut DVD-fodral :) / LordDaimos 04/12 Tänk om, tänk om, tänk om en utvecklare kunde lansera spelet själv någon gång ;D. 04/12 etftersom Activision först och främst är ett UTGIVNINGS företag och blizzard är ett UTVECKLINGS företag så tro jag nog inte det kommer beröra någon av paterna speciellt mycket. Det som förvånar mig mest är att folket som spelar verklinged inte kan skilj... 04/12 tror på denna ide faktiskt , båda företagen gör riktigt bra spel och nu jobbar dom tillsammans. kanske cod som rpg elelr wow som fps:o skulle vara nåt:D 04/12
Skicka en rättelse