Producenten Cameron Lee menar att fler borde låta spelarna anpassa huvudkaraktären efter eget tycke.

#Bioware har inte bara skapat storsäljande rollspel, såsom #Mass Effect och #Dragon Age, utan också gått i bräschen för valfrihet i sina äventyr. Såväl kön som sexuell läggning är upp till spelarna att bestämma och för Cameron Lee, producent på Bioware, är det märkligt att inte fler har samma inställning.

– Det är ett viktigt ämne som grundar sig i att leva ut fantasier. Dina fantasier kan skilja sig mot mina vad det gäller kön, sexualitet, ras, klass, hur du ser ut och andra saker. Vi kommer inte att tvinga dig att välja en fixerad karaktär [...] Varför detta är en grej [för andra] är obegripligt. Vi har tekniken, och har haft det en längre tid, så varför inte låta dina fantasier vara annorlunda?

Tidigare i år fick bland annat #Assassin's Creed: Unity kritik för att ingen av multiplayerkaraktärerna i spelet var kvinna. Ursäkten var då att det inte fanns resurser att skapa en helt ny modell, med unika animationer, något bland annat #Sunset Overdrive gjorde narr av. Samtidigt kan Ubisoft tydligen lägga 5 000 arbetstimmar på att återskapa Notre Dame.

"att vara kristen innebär att man tror på Jesus." ungefär så. det är ungefär allt de behöver ha gemensamt för att kalla sig det, exakt som gruppen gamers alltså. och sen hetsade du upp dig och blev upprörd och kränkt? :) uppenbarligen menas "andra spel"... 21/08 Håller inte med dig alls om att man kan kategorisera gruppen gamers på samma sätt som en religion eller liknande grupp av människor som lever sitt liv efter ett budskap eller tro. Att vara gamer innefattar bara att man gillar att spela spel. Verken mer... 18/08 Möjligtvis att det är på sin plats att kunna välja kön, men absolut inte sexualitet. Sex Games hade det varit bra i iofs, men det är det enda undantag jag kan komma på: renodlade sexspel. 18/08 det kännetecknar rimligen i allra högsta grad en stor del av din personlighet om du kallar dig gamer precis som det gör det om du kallar dig kristen. att tro skiljer sig åt gäller också både kristna och gamers, uppenbarligen. och eftersom varken gamers... 18/08 ras: japansk tjej m ed kattöron och sjömansjacka läggning: koprofil 17/08 Jag är väl o betrakta som en ganska konservativ man i sammanhanget. Men om folk vill välja, varför inte? Jag kommer alltid välja heterosexuell man. Alla gånger. Men om andra vill välja annat skadar det knappast mig, kör på säger jag. 17/08 Inte jag heller innan Bioware började med det 17/08 Tycker det är bra att dom ger en fler valmöjligheter oavsett vad det än är. Tänkte på det här senast igår då jag spelade klart Dragon age II. En sak jag stör mig på i dom flesta rpg:s är att det räcker med att bara löpa fram till någon random npc som... 17/08 Fast då att vara gamer endast är ett intresse och inget annat så är det verkligen inte ens i närheten av samma sak. Att vara kristen innebär att man tror på något och man lever efter ett visst sätt, visst kan det finnas olika tolkningar och allt sånt.... 17/08 att det i alla församlingar finns en radikalare grupp som blir upprörda och kränkta bara av tanken på att det skulle kunna vara önskvärt och möjligt för några andra, i gruppen som utanför. eller hur. för alla medlemmar i diverse anhopningar (sekter och... 17/08
Skicka en rättelse