Nästa Windows kan provköras av alla om en dryg månad, enligt källor.

Nästa version av Windows, som tros få namnet Windows 9, kan vara redo för allmän provkörning redan i slutet av nästa månad. Anonyma källor säger till ZDNet att #Microsoft planerar att släppa en så kallad tech preview, alltså en testversion, i slutet av september eller början av oktober. Enligt källorna lutar det åt att den blir fritt tillgänglig för alla som vill att testa.

Microsoft själva säger ingenting om saken än, ej heller om när nästa Windows släpps. De gissningsbenägna pekar ut våren 2015 som premiärperiod för Windows 9.

Nästa Windows-version går under arbetsnamnet Treshold och enligt källorna kommer testförare få godkänna måtatliga uppdateringar som skickas ut automatiskt. Enligt tidigare läckor gör den av många saknade startmenyn återkomst, Metro-appar kommer kunna köras på skrivbordet (behöver ej köras i fullskärm), Charms-menyn försvinner och stöd för virtuella skrivbord införs. Om det stämmer lyssnar Microsoft på den kritik som riktades mot Windows 8, som annars stoltserar med förtjänster som blixtsnabb starttid (med ssd-disk) och möjligheten att med tredjepartsprogram få tillbaka startmenyn.

inte riktigt inte alla som gillar apple s ios som jag är mer på win 8.1 och kommer alltid att ha windows i alla för mig jag är mer van med det än ios 19/08 nice ska bli kull att få se hur det ser ut och fuktioner 19/08 Håller tummarna att det här blir bra och faktiskt tillför något nytt och användbart, istället för att bara tvinga användare som vill köra senaste directx-version att uppgradera. Kanske är dags att spara till ny burk trots allt! 19/08 Jag hade absolut inte tackat nej till gratis Windows. 19/08 Du menar nog "sarkasm". Men inte för att vara den.. Ska man rätta andra så ska man se till att man skriver och gör rätt ifrån sig själv. 19/08 ArchLinux är gratis, i stort sätt är alla Linux distro's gratis. Android är gratis. FreeBSD 19/08 Oavsett hur framtiden blir så kan det bara bli bättre. Fick ny jobbdator med win 8.1 installerat. Det laggar, fryser till i "app" vyn konstant. Program som tidigare funkat bra i win 7, har nu blivit oförutsett instabila. Mycket skit händer både mig o... 19/08 Det är å andra sidan lite på grund av att Windows till privatpersoner är en liten del av deras intäkter som man skulle kunna tänka sig att de "ger bort den" för att behålla konsumenterna inom sitt eget ekosystem. Men tiden får utvisa vad som händer :) 19/08 min poäng är att privatpersoner är en så liten del av microsofts intäkter för windows, och de har redan ett så hårt grepp om den marknaden så att de inte tjänar något på att locka till sig fler användare genom att ge bort windows gratis. de kommer inte... 18/08 Så summan är att så länge någon inte upprätthåller en supportorganisation som är gratis för dig så är heller inte deras produkt gratis? 18/08
Skicka en rättelse