Half-Life-skaparna gillas inte bara av spelköpare.

#Valve är den spelstudio som flest utvecklare skulle vilja jobba hos, visar en undersökning. Organisationen Independent Game Developers Association frågade 2200 utvecklare vilken utvecklare och utgivare de önskade jobba för, skriver Eurogamer, och flest röster föll alltså på studion bakom hyfsat namnkunniga titlar som #Half-Life, #Dota 2, #Portal, #Team Fortress 2 och #Counter-Strike.

Topp tio-listan:

  1. #Valve

  2. Mitt eget företag

  3. #Activision Blizzard

  4. #Bioware

  5. #Ubisoft

  6. Nuvarande arbetsgivare

  7. #Nintendo

  8. #Naughty Dog

  9. #Double Fine

  10. #Bethesda

Noterbart är att #Rockstar Games saknas på listan. Mångmiljonsäljare och kritikerfavoriter som #Grand Theft Auto V och #Red Dead Redemption är uppenbarligen inte tillräckligt för att säkra en plats bland utvecklarnas favoriter.

kan det också ha att göra med att du har ett stort intresse för en viss spelserie? :P 21/08 Jag hade lätt kunnat tänka mig att arbeta för dem som bugg- och kvalitetstestare då de i dagsläget helt verkar sakna sådana. Skämt åsido hade nog jag också startat eget om jag hade haft möjlighet. Mina programmerings- och grafikkunskaper är så kassa att... 21/08 Hade jobbat på Valve 1 dag för att sedan säga upp mig. Endast för att kunna bekräfta Half-Life 3 21/08 Det är även Sony, men jag orkade inte rabbla upp alla enskilda studior som jag skulle kunna tänka mig att jobba på :P 21/08 Fast Rockstar är ju ett samlingsnamn på flera olika studior. Det är inte samma som har gjort GTA(Rockstar North) som har gjort t.ex Red Dead(Rockstar San Diego) eller Max Payne 3(Rockstar Vancouver). Så för att vara en ensam utvecklare ligger Valve gans... 21/08 Varför? Det var ju USA det gällde. 20/08 Definitivt CD PROJEKT RED. 20/08 Jag jobbade faktiskt på DICE.. inte som spelutvecklare, utan som målare, bättrade bara en stålskena som det va hål i =( Såg ut som dom hade ett bra mycket roligare kneg än mig. Hörde saker som "..jo, jag har spelat hela dagen bara. Men en kaffe kan slin... 20/08 Har själv jobbat på Rockstar, spelen som vi fick jobba på är otroligt intressanta och som programmerare sitter man rätt säkert även mellan projekten, värre för QA och artists som alla andra ställen. Men det är hårt att jobba där för de flesta och när... 20/08 Låter som du borde byta yrkesval 20/08
Skicka en rättelse