Den andra versionen av Oculus Rift har landat på FZ-redaktionen, och vi gillar så mycket att språket havererar.

Oculus Rift-hypen har skruvats upp ytterligare i och med att en andra testversion släppts. Development Kit 2 förser virtual reality-hjälmen med nyheter som högre skärmupplösning, bättre uppdateringsfrekvens och avläsning av huvudets position.

FZ:s Oculus Rift DK2 anlände förra veckan, och vi kan kort slå fast att de nya skärmarna gör underverk för både utseende och välbefinnande. Och att hjälmen kan bli precis så bra för flygspel som vi hoppats.

Vi har kört betaversionen av #Elite: Dangerous, en upplevelse som bäst sammanfattas med ett "wow!" Att förklara i ord är svårt, likaså att visa på vanlig skärm, så vi låter våra egna utrop tala för sig själva. Se filmen här nedanför för en blandning av nyfrälsthet, kass kroppshållning och ovårdat språk.

Vi återkommer med fler och utförligare intryck från Oculus Rift DK2 inom kort. Stay tuned!

Du kommer aldrig att slippa pixlar eftersom det oundvikligen är vad digital grafik består av. DK2 har 1080p men den vertikala upplösningen är halverad per öga och därmed kanske blir lite 'pixligare' än på en vanlig skärm. Jag har dock svårt att tro att... 22/08 Ojoj! jag blir nästan sjuk(sympati åksjuk) av att kolla på han när han panorerar runt med sina Oculus Rift. Önskar mig själv ett par såna så småningom men samtidigt så bävar jag för hur illamående jag kommer att bli av dom :) . Jag kunde aldrig spela... 22/08 Vuxna karlar; som barn på nytt. Herre gud. :D 21/08 Nu vet jag avr mina gamla CRT-skärmar hamnade.. På huvudet på Carmack-fans. =) 21/08 Jag har läst mkt om att det även i DK2 är pixligt, till och med så mkt att det stör upplevelsen? vad anser ni? vet ni ngt om första konsumentvarianten kommer använda högre upplösning än DK2 och om det är "enough" för att slippa pixxlar. Sedan, blir Ni... 21/08 Det här låter som en tekniskorgasm? "Launch! Nehe det här var en hiss..." Skulle vara jävligt roligt och prova någon av dessa cyklopskärmar efter all hype. Roligt att höra att det blir bättre kvalité, men lagget är oroväckande 21/08 Kommer bli kul, när systemet är fullt utvecklat och det då innebär att det inte laggar, upplösningen är bäst.. Att det funkar i alla lägen, inte enbart när man är inne i spelet och "bara" flyger, utan också mellan spelet och andra sekvenser... som att... 21/08 Såg precis markiplier spela five nights at freddys och fy fan va läskigt det hade varit om det funkade med occulus 20/08 Måste nog snart plocka fram den gamla Rift:en och köra lite mer Skyrim, provade för ett år sedan och redan då fungerade det bra efter lite fipplande med inställningar så nu måste det ha hänt en del. Vill man ha en upplevelse så rekommenderar jag Dark... 20/08 Tanken är att man även i framtiden kommer att göra spel där man kan utforska skrymslen och titta under bord. Vi får se vad devolopers kan skapa med detta. I Alienspelet som de visat så upptäckte de av en slump att de kunde titta över lådor utan att bli... 20/08
Skicka en rättelse