Blizzard höjde Xbox One-upplösningen till full-HD efter Microsofts synpunkter och kodhjälp.

Diskussionerna kring Xbox One och PS4 har till stor del kretsat kring upplösning och prestanda. Många som förväntade sig både full-HD-upplösning och snabbt bildflyt har blivit besvikna av vad hittills släppta spel levererat, och inte minst Xbox One har hamnat i skottgluggen.

#Diablo III släpptes till Xbox One tidigare i veckan, och spelet rullar på i 1080p-upplösning. Men så hade det inte blivit om #Blizzard hade fått som de ville. Spelet var först tänkt att köras i 1080p, men under utvecklingen sänktes upplösningen till 900p för att säkra ett stabilt bildflyt. Men när #Microsoft såg spelet på E3 i somras röt man ifrån och kallade upplösningen "oacceptabel", uppger Eurogamers hårdvarutestare Digital Foundry.

Så här säger Blizzards produktionschef John Hight:

We did find it challenging early on to get it to 1080p. That's why we made the decision to drop to 900. That's what we demoed and were showing around E3 time. And Microsoft was just like, 'This is unacceptable. You need to figure out a way to get a better resolution.' So we worked with them directly, they gave us a code update to let us get to full 1080p.

Enligt testarna på Digital Foundry håller Diablo III bra bildflyt på Xboxen, men i de mest kritiska situationerna händer det att frameraten sjunker en bit under 60 fps. Men det handlar inte om katastrofala sänkningar, snarare nosar spelet som sämst på dryga 50 bilder/sekund.

In areas with more enemies and effects - like the Tristram gates battle, or chaotic Act Two overground encounters - we now see frame-rates drop from the locked 60fps seen at 900p to the low 50s.

Bildkvalitén sägs vara jämbördig på PS4 och Xbox One, men den förstnämnda konsolen behåller bildflytet en aning bättre än Xbox One.

Vad tycker du är viktigast på ett konsolspel – högt, stabilt bildflyt eller full-HD-upplösning?

Folk bryr sig inte om självs spelet i sig idag... bara det är snyggt och visar vilken kraft som finns i hårdvaran. :P Tråkigt men tyvärr sant. 26/08 Tack för det alltid undrat! 24/08 Halo var från början Mac only då bungie inte ägdes av Ms, Ms köpte bungie och halo för att ha en solid lanseringstitel till xboxen. Efter ett tag kom pc utgåvan och var horibelt usel även den under ms flagg. Bungie är idag egenägda Så du kör ljudet geno... 23/08 Sedan när var en Mac pc inte en pc? nummer 2, Halo gjordes för att funka både med operativ systemet Windows och Macs operativ system. 7.1 Creative ljudsystem..... Och Datorer stödjer alla ljudstandarder...Creative använde stöde av Dolbys, THX och standa... 23/08 Du missförstår mig lite här, men fine. Diablo 3 till pc stödjer inte soffcoop eller handkontroll. Om du vill sitta på ett lan så gör det, men vad är vitsen med att sitta i samma rum med lurar på och prata i TS istället. Den sociala biten går liksom förl... 23/08 Så den enda orsaker du anser att Diablo 3 är bättre på konsol är för handkontrollen, som finns till pc... Det andra Perre80 att konsolspelande är begränsande är den stora förstöraren idag görs spelen till konsol och därmed begränsas grafik, ljud kvalite... 23/08 Alltså, varför jag tycker att diablo 3 är bättre på Ps4 eller Xboxone är sättet man spelar det på med handkontroll. Att säga att konsolspelande är begränsande är otroligt dumt. Dom flesta som spelar på konsol spela även på Pc. Men en lite del av pc only... 23/08 fast du kan inte lira coop 4st med D3 på pc = samma tv. (det går säkert med omständligt) jag är 36bast och äger både pc och konsol. konsol är klart en dyrare hobby då en rejäl tv kosta runt 20.000 (60tum/projektor och upp) + 5.1 hemmabio system...detta... 23/08 På vilket sätt är det bättre? Ja en pc kan enkelt kopplas med 4 eller fler kontroller om du vill och ja den går att kopplas till en tv som kan sitta i soffan..... Jag har hållit på med datorer sedan början av 90 talet kanske det är dina 16 år, som sitte... 23/08 4 spelare coop i soffan...kan du det med pc? Varför tro du det? 10miljoner PS4:or sålda,bättre än någonsin...gemene man är inte hardcore pcnörd på 16år som sitter o dricker joltcola ensam och dreglar över teraflops 22/08
Skicka en rättelse