Hackare läcker ut personuppgifter och företagshemligheter.

Spelskaparen Phil Fish har under sin relativt korta karriär lyckats dela gamers i två läger. De som gillar honom, och de som hatar honom. Hans lynne i sociala medier har skapat såväl rubriker som strider, något som bland annat ledde till att han ställde in #Fez 2 i vredesmod. Efter de senaste utspelen, rörande kontroversen kring indiekollegan Zoe Quinn, kom dock enligt honom dödsstöten.

Sajten och Twitter-kontot för hans företag #Polytron blev hackat och en 1,5 gb stor fil med personlig information cirkulerar nu på Internet. Där kan man hitta allt från hans personuppgifter som företagsdetaljer, såsom omsättning och lösenord. Upptäckten gjorde att Fish tog till Twitter en sista gång för att förbanna gamingcommunityt samt annonsera att såväl Fez-varumärket som företaget nu är till salu - "jag är färdig, jag vill ut".

På Polytrons hemsida kunde följande meddelande läsas tills sajten togs ner helt:

Hello everyone, I am the head mod over at /V/ and leader of 4chan.org and Anonymous.

This public execution of Polytron and Phil Fish is retaliation for his attempted coverup of five guys burger and fries.

Let this be a warning to all SJW game devs out there, we are coming for you.

The hack of Zoe Quinn has already taken place as of a few days ago and I have targeted more SJW indie devs today.

My next target is Phil Fish. Karma's a bitch ain't it Phil?

We are /V/
We do not forgive
At all

Phil Fish mår inte psykiskt bra.. Detta är ett faktum. Han verkar dessutom vara i starkt behov av att få uppmärksamhet. Scenariot ser ut så att så fort någon håller på att glömma honom och hans offerkofta så blir han helt lägligt hackad och X och Y händ... 24/08 Läs artikeln på Gamasutra http://www.gamasutra.com/blogs/RobinArnott/20140331/214349/quotGAMEJAMquot_and_the_Power_of_Integrity.php Det är ju inte Quinn som saboterat det det är ju producenten... Lita för fan inte på reddit eller 4chan utan att läsa käl... 24/08 Knappast positivt att ge sitt stöd åt dessa två svinen. Förvånar mig iofs inte eftersom säkerligen minst hälften av de företagen själv ger saker för att smörja recensenter 24/08 jösses... 24/08 Svenska spelutvecklare <3 http://nojesguiden.se/blogg/spel-michael-gill/quinnspiracy-del-2-den-svenska-spelbranschen-sager-ifran-uppdateras-lopande 24/08 Du har dock inte ens kommit längre än toppen på isberget i detta heller. Det ligger mycket mer i grunden än rent kvinnohat. Om du verkligen tror att det är vad allt handlar om otroligt naiv, ytlig och okunnig. Hela det här spektaklet handlar inte om ned... 24/08 Inget. Jag svarade bara på diskussionen. Jag har själv inte skrivit nyhet om detta eftersom det är väldigt svårt att veta vad som faktiskt har hänt. Kärnfrågan tycker jag är om det använts klandervärda metoder för att ge ett spel uppmärksamhet, och att... 23/08 Du missar poängen helt. Det handlar om finansiella och sexuella tjänster i utbyte mot bra publicitet för ett spel. Det handlar om att journalistiska etiken hamnar i konflikt när du är finansiellt och sexuellt involverad med personen som är ansvarig för... 23/08 https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=pKmy5OKg6lo 23/08 Phil Fish var det bästa som hänt twitter, och nu är han borta igen. Thanks Internet. 23/08
Skicka en rättelse