PSN och andra onlinetjänster gick ner under gårdagen, Sony-chefs flygplan bombhotades.

#Sony, #Microsoft, #Valve och #Blizzard drabbades i går av ddos-attacker som störde eller slog ut vissa av deras servrar. Värst drabbades Sony: Playstation Network och Sony Entertainment Network låg stundtals helt nere. Samtidigt bombhotades det flygplan som PSN-chefen John Smedley färdades på. Planet avvek från sin ordinarie rutt och landade i Phoenix för att undersöka lasten.

Twitterkontot @LizardSquad påstår sig ligga bakom ddos-attackerna, och även bombhotet, som visade sig vara falskt, kom från det kontot.

Den eller de som driver Twitterkontot säger sig sympatisera med IS (eller ISIS), den extremt hårdföra islamistiska gruppen som krigar i Syrien och Iraks nordvästra delar, och som bekämpas med flygbomber av USA sedan en tid. Lizard Squad säger att man kommer fortsätta attackerna mot spelvärlden så länge bombningarna av IS fortgår.

Men ett annat Twitterkonto, @FamedGod, påstår att det är han/hon/de som ligger bakom ddos-attackerna, och att Lizard Squad oförtjänt tar åt sig äran av hans/hennes/deras idiotier. Oklart vilken av de pubertila primaterna som förtjänar "äran".

PSN och SEN är uppe och rullar igen, och man betonar att inga användaruppgifter läckt ut – det rör sig enbart om att servrarna överbelastats och därigenom gjorts oåtkomliga.

Andra som drabbats är nordamerikanska Battle.net (uppe och snurrar igen, enligt Blizzard), Xbox Live (fortfarande vissa problem enligt Xbox.se) och vissa #Dota 2-servrar (skriver Shacknews).

om man är emot hen är man för isis! 26/08 Tja, det spelar inte så stor roll vilket kön uppfinnaren tillhörde. Men man lär sig något nytt varje dag. =) Problemet är att de flesta som använder sig av uttrycken kommer från grupperna som du nämner. Givetvis har de inte monopol på det...men det är... 25/08 Hen är ett suveränt ord, till stor hjälp när man skriver instruktioner o dyl. Slippa använda krystade varianter som användaren\operatören hela tiden. 25/08 Tack. Anledningen till att jag skrev som jag gjorde är att så många verkar tro att det är Vänsterpartiet eller Fi som ligger bakom ordet, eller har någon slags monopol på det, och därför börjar tugga fradga varje gång ordet nämns. Ordet i sig är inte... 25/08 Det är så klart även ett statement att vägra använda begreppet. Detta pga att det är ett politiskt laddat ord som är sprunget ur feminismen, en rörelse som undertecknad inte har mycket över för. Språk över hela världen har klarat sig utan ovan nämnda... 25/08 Sony har i och med PS4 börjat ha som krav att man har PS+ för att kunna lira online. Det är nog lätt hänt att man blir för trygg med vad man har så länge det fungerar. De trodde väl att deras skydd var tillräckligt eftersom att det inte skedde några att... 25/08 Kan du inte istället utveckla varför du själv gör det till ett sådant "statement" att inte använda det? Jag vet inte riktigt vad det är du försöker läsa in i ordet, men det hela är väldigt enkelt. Det är ett ord för en obestämd könsform, dvs, när man... 25/08 Here we go... Dröjer inte länge till innan internets rättigheter/frihet kommer kränkas än mer. Hoppas människor tänker längre innan denna sfär också blir till ett fängelse. Snart kommer vi ha riktig internetpolis samt identitetskontroll var du än surfar... 25/08 Sen kan man ju ställa sig frågan varför Sony då inte investerar i ett ordentligt skydd då det inte är första gången dom drabbas och säkerligen inte den sista heller? I detta fallet känns det som att det kan vara lönt att göra som MS har gjort med Xbox... 25/08 Patetiskt. 25/08
Skicka en rättelse