Sommarens läckta Steam Controller-bild bekräftas av journalist.

I somras läckte en bild ut av vad som påstods vara nästa version av Steam Controller, den innovativa men problemomgärdade kontrollen till #Valves hårdvarusatsning Steam Machines. Den nya versionen av kontrollen stack ut genom att vara lite mer traditionell – den hade försetts med en analog styrspak till vänster. Nu bekräftar The Verge kontrollens existens.

Under ett besök hos Valve såg sajtens skribent en anställd med en fungerande version av den analogspaksförsedda Steam-kontrollen. En person som arbetar med projektet berättade att de båda rörelsekänsliga styrplattorna har ställt till problem för förstagångsanvändare, och styrspaken till vänster har lagts till för att underlätta övergången till touchpad-styrning. Målet är alltså fortfarande att man ska spela med två touchpads, och därmed har det traditionella styrkorset fått ge vika.

Det ska understrykas att den här kontrollen är en prototyp, och att den slutliga designen inte är spikad än. Valve har som mål att släppa Steam Machines under nästa år.

Om inte Valve testar kontrollerna så pass att man inte får sår av dem så undrar jag vad som tar sån tid. Jag har stort förtroende för Valve. De lyckades med digital distribution i en tid när ingen trodde på det. De har gång på gång levererat kvalitativa... 25/08 Vet inte hur många gameplay-filmer jag sett där de försöker bevisa hur bekväm och funktionell touchplattorna är - i min värld är och förblir tanken på att spela med dem något som ger mig kalla kårar. Antingen så glider fingrarna runt, eller (vilket jag... 25/08 Att säga att det är 'omöjligt' är kanske att ta i? Kan forskare ta sig till månen och tillbaka kan fan vi spela FPS med kontroller i soffan ;) Sen kanske det inte är 100% optimalt men jag är iaf övertygad om att den är bättre än mus + tangentbord - helt... 25/08 steampaddan är urgröpt så det kommer underlätta lite. Men svårt att tänka mig att det kommer funka och kollar man alla videos än så länge från paddan är den långt mycket värre än en joystick. Att göra något så enkelt som vända sig 180 grader verkar ta... 25/08 Just fps är helt omöjligt för mig utan mus och tangentbord. Så den känslan närvarar även med joystick, handkontroll, med mera för mig. Men som du säger, platta (t.ex. musplatta på en laptop) är ju fantastiskt oskönt till fps. 25/08 1 Dpad 2 (Dpad) tum-joystick 3 Dpad (tum-joystick) touchpad 4 Dpad tum-joystick touchpad tankekraft 5 ? 6 Profit 25/08 Jag är lite oroad att plattan leder till samma känsla som att spela fps spel på en padda eller iPhone :S Dvs som att kasta pil och skjuta pistol med tårna... 25/08 Det ser faktiskt inte helt dumt ut. Jag är glad att Valve tar tid på sig att testa olika layouts innan de bestämmer sig för en slutgiltig design. 25/08
Skicka en rättelse