Bioware håller isär solo- och flerspelardelarna den här gången.

Med #Dragon Age: Inquisition tar #Biowares rpg-serie steget ut i multiplayer-åldern. Fyra spelare kan slå sig samman och beta av quests i ett co-op-läge som är separerat från spelets singleplayer-kampanj. Det berättar utvecklarna på spelets hemsida.

Det blir inte möjligt att flytta prylar mellan solo- och multiplayerlägena, utan de är helt och hållet åtskilda från varandra. Vilket torde glädja alla de som skällde på multiplayer-lösningen i #Mass Effect 3. Vid lanseringen finns tolv karaktärer att välja bland i co-op (fyra i varje klass: warrior, rogue och mage), och fler kommer lanseras med tiden. Huruvida de nya släpps gratis eller kostar återstår att se. Det blir hursomhelst möjligt att bränna riktiga pengar i co-op – du kan köpa ingame-valutan Platinum, men utvecklarna försäkrar att du inte måste betala för att ta dig vidare, det går utmärkt att spela sig till guld och istället betala med det.

Utvecklarna förklarar varför man gör ett co-op-läge istället för en full multiplayer-kampanj:

In Dragon Age: Inquisition, we wanted to focus on five key aspects: Open World, Story, Characters, Visuals, and Inquisition. We also have a new engine (Frostbite 3), and we had to create many new tools to support the huge amount of cinematics and localization that a BioWare title requires. A full MP campaign would have been another layer of complexity, and we decided it wasn't the right time for the franchise to take on that feature.

Vad tror du om co-op-läget, välkomnar du beskedet eller hade du hellre sett en annan lösning?

Den kanadensiska inkvisitionen slår till mot pc, PS3, PS4, Xbox 360 och Xbox One den 21 november.

MP ala DM kan jag förstå att det bara känns onödigt men coop? Coop förlänger jue upplevelsen med det dubbla, du kör om hela kampanjen med en kompis vilket också motiverar till att ta alla val som du inte gjorde när du lirade SP (nu antar jag alla lirar... 29/08 Låter som det här kan bli ett enda stort knas. 29/08 blir många timmars spelande utöver SP alltså. nices. men tycker som många att det vore sköj med co-op i kampanjen men vet inte hur jag hade velat ha det direkt... sålänge man fick välja val och dialoger själv så hade det varit perf 28/08 "BioWare wants multiplayer to work in short 20-30 minute bursts." Låter lite som ME3's MP. Skoj att latja runt i när man inte känner för att spela kampanjen. 28/08 Hade klarat mig utan multiplayer, men nu när det ändå inkluderas tycker jag det är synd att det inte handlar om co-op för ordinarie kampanj. Just nu låter det mer som ett kul tidsfördriv om man är lite trött på SP:n, men utan någon klarare substans än... 27/08 Ett bra beslut enligt mig. Det finns redan så många multiplayers spel. Detta betyder att SP delen får mer tid. 27/08 Film http://www.ign.com/articles/2014/08/26/dragon-age-inquisitions-co-op-multiplayer-is-all-about-loot 27/08 Vill jag lira MP i ett RPG lirar jag ett MMO, så för mig kvittar det. Men bra att de har en MP-del för de intresserade :) 27/08 Bra skit att co-op finns! sålänge det ej skadar sp, vilket det inte gör om ni läste. Det har ingen connection med sp att göra! Vilket är riktigt jävla bra gjort! detta gillas skarpt! 27/08 Tycker det kan vara bra med åtskilt MP, så länge uppdragen och det man gör i MP är av hög kvalitet. 27/08
Skicka en rättelse