Vi har redan nu koncept till sex eller sju expansioner, menar WoW-chefen Tom Chilton.

Fastän Blizzard inte tror på mer tillväxt för #World of Warcraft är det fortfarande det största onlinerollspelet med månadskostnad. De säger sig också ha material på konceptstadiet som räcker i ytterligare tio år. Arbetet med nästa expansion, den efter vinterns #Warlords of Draenor, är redan igång enligt game director Tom Chilton.

– Vi har redan satt igång produktionen för zonerna till den. Efter det har vi ett par olika alternativ som vi ska välja mellan de närmsta månaderna. Det finns ungefär sex eller sju olika konceptidéer som vi kan plocka beståndsdelar från och säga "Vet du vad? Lås oss ta det där och sätta det i nästa expansion efter denna". Eller så ändrar vi i händelseförloppet från vad vi först tänkte. Det finns lätt material vi kan använda oss av som räcker i tio år. Mer egentligen.

Intervjun genomfördes av Gameplanet och de ställde bland annat frågan på vad Chilton anser vara den största förändringen som har skett under spelets tio år.

– Jag skulle säga att den mest signifika förändringen som skett är att öppna upp mer material för fler spelare. När vi först lanserade World of Warcraft trodde vi att raider var något majoriteten av spelarna aldrig skulle göra. De var något för 1 procent - vilket var sant då. Det funkade för att spelet i sig hade så mycket innehåll vilket höll folk underhållna under en lång tid.

Blizzard sa ju förut att om/när WC4 skapas ska dom bortse från storyn i WoW. 02/09 ja finnas kvar ja, klart det kommer att finnas kvar om 10 år, finns ju folk som fortfarande lirar några utav de första online spelen, MEN som var störst och populärast på den tiden. wow kommer att finnas kvar likt dessa spel, men det jag menar med dö... 02/09 Spelet gick käpprätt neråt efter dom introducerade Looking for Raid... 29/08 Kan NCSoft nöta på med att göra expansioner till Lineage 2 ännu så kan Blizzard definitivt göra detsamma med WoW :D L2 har snart passerat 11-årsjubileum i Sydkorea, där det släpptes 1:a Oktober 2003, och räknar man alla expansioner som varit än så länge... 29/08 dom borde slänga allt och börja om.. MED RÖSTSKÅDESPELARE 28/08 titan focus min vän titan focus :) 28/08 Folk spelar fortfarande EQ1 och UO, det kommer förmodligen leva i typ 20 år till. 28/08 Well spoken...så få verkar förstå detta enkla faktum. Så länge det är samma spel med en nytvättad yta så kommer folk droppa av mer och mer eftersom man helt enkelt tröttnar. Önskade att folk kunde sluta spela så dom kunde släppa WoW 2.0 istället. Och... 28/08 Mjo, kanske. Känner att det är lite tjatigt bara med samma kommentarer om och om igen, om hur mycket WoW har förstört hit och dit. Jag ser folk som höjer "lore" från WC till skyarna, samtidigt som dom gärna skyller allt på WoW för att det inte är "vanil... 28/08 Dom bryter ständigt nya barriärer för vad grafikmotorn var menad att klara av i från början, så jag tror att om dom uppdaterar med expansioner årligen så kommer spelet att se helt annorlunda ut om tio år. Om man är ny bland mmorpg och gillar hur ett kla... 28/08
Skicka en rättelse