Europeiska utvecklare är mer kreativa än de i USA, nordamerikanska studior tycker det är viktigare att tjäna pengar än att chansa. Den salvan avlossar #EA-medarbetaren Nick Button-Brown i en pratstund med GamesIndustry.biz.

Det finns mer kreativitet i Europa än i Amerika. Amerkanerna är mer raffinerade, det handlar uteslutande om pengar. De tar färre chanser och utvecklarna i USA får mer pengar att röra sig med.

Europeiskt - och kreativt?

Han menar att färre chanstagningar betyder mindre risk för nederlag, men samtidigt innebär det att spel som Grand Theft Auto knappast kommer utvecklas där. Han fortsätter med att berömma europeiska utvecklare för deras kreativitet.

EA har på senare år ingått samarbetsavtal eller köpt upp flera europeiska utvecklare, bland annat #Crytek och #Dice. Button-Brown anser dock att EA hellre satsar på någorlunda säkra kort framför oprövade studior i Europa.

ingen annan som tror att alla spelutvecklare är intresserade av pengar? 11/01 ea har ingen kretivitet alls nhl samma upplägg sen första till senaste versionen basket lika så och för att få ut övriga spel på marknaden köper de upp företag med en massa bra spelideer och licenser och sen lägger ner dem för att spara pengar och kör... 12/12 Är inte så säker på om de stämmer, iaf inte om man drar in alla värdelösa spel från Ryssland och alla andra östländer. Personligen så kommer nog majoriteten av mina favoritspel från andra sidan Atlanten (Nordamerika). Företag som Valve, Blizzard, Ubisof... 11/12 Vet inte hur många spel som ska använda crytek motorn.. det ända liret vad jag vet är farcry2. Fast UT3 sopar nog banan med de flesta redan en drös lir med den motorn ute så de lär tjäna kosing på den :) 11/12 11 tror jag... 11/12 hur många need for speed spel finns det??? 11/12 En europeisk utvecklare tar fram ett unik spel. Det säljer bra och får positiva recensioner. Utvecklaren köps upp av ett stort amErikAnskt företag. Femtioelva okreativa uppföljare släpps. 11/12 "Det finns mer kreativitet i Europa än i Amerika. Amerkanerna är mer raffinerade, det handlar uteslutande om pengar. De tar färre chanser och utvecklarna i USA får mer pengar att röra sig med. " "Button-Brown anser dock att EA hellre satsar på någorlund... 11/12 Kom på att det kunde vara där, men det var aldrig vinter där för mig.. beror väll på var man sprang kanske 11/12 USA, mer pengafixerade? no shit? 11/12
Skicka en rättelse