Ni kanske har följt turerna kring Rockstars kontroversiella #Manhunt 2. Detta har hänt:

Manhunt 2 refuserades helt av brittiska filmcensurorganet BBFC (British Board of Film Censhorship).

#Rockstar Games tonade ner spelet och lämnade in en ny version till BBFC - som fortfarande vägrade att släppa in det på de engelska spelhyllorna.

Rockstar vände sig då till organet Video Appeals Committee, som meddelade att de med rösterna 4-3 beslutat att godkänna Manhunt 2 för försäljning i landet.

Det här betyder dock inte nödvändigtvis att det sista ordet är sagt i affären. BBFC har fortfarande möjligheten att motsätta sig beslutet. I sitt uttalande från gårdagen säger BBFC att man underkänt spelet två gånger på grund av dess fokus kring att döda många människor på en mängd olika vis.

BBFC konstaterar vidare att forskningen kring tv-spelens direkta påverkan på människan visserligen är varierande och motsägelsefull, men att man även har tagit med andra aspekter i sina beslut. Närmare bestämt den möjliga påverkan som spel kan ha på våra värderingar och attityder.

Det återstår fortfarande att se när och om spelet dyker upp i England och i så fall i vilken version. Och förstås om det då kan skrapa ihop högre betyg än hos den amerikanska pressen, där man gått rätt hårt åt titeln.

Kriget om Manhunt 2:s öde i Europa går vidare. Senaste slaget vanns av Rockstar, och nu är spelet närmare release i England än någonsin.

Skicka en rättelse