När #Microsoft valde att försena lanseringen av Xbox One i vissa regioner var ett av skälen den extra tiden det skulle ta att lokalisera innehållet, däribland röststyrningen. När nu konsolen slutligen släpps i Sverige på fredag finns det dock ingen möjlighet att styra några funktioner på svenska - det stödet ska komma först senare.

Samtidigt är det kanske inte så konstigt att just den funktionen inte prioritetats, Xbox One lanseras som bekant utan Kinect-kameran. När Microsoft uttalade sig kring förseningen var Kinect fortfarande en integrerad del som konsolen inte klarade sig utan, något de senare reviderade och nu ingår den inte längre i grundpaketet. Istället kan den köpas till senare men riskerar då att bli en lika marginell produkt som till Xbox 360 då få utvecklare verkar vara intresserade av att använda tekniken. Dels stjäl den hårdvarukraft och nu när den inte längre är ett måste är det oklart hur stor del av de potentiella köparna som faktiskt har en.

Onödiga inlägg som inte tillförde något till tråden raderade. 02/09 På utländska tecknade filmer står det ibland " Alla Talar Svenska" det vore något för MS att efterapa. 02/09 Ah, ser nu att du uppdaterat med denna tråden, som jag tror är huvudtråden för det ämnet. https://xbox.uservoice.com/forums/253802-home-settings/suggestions/6028840-don-t-region-lock-the-languages Bra initiativ! 02/09 Det där tror jag inte har någonting med saken att göra. Nordisk Film distribuerade väl Playstation långt före man började att använda konsoler för att se på film med? Det är nog snarare så att man en gång i tiden ville åt det distributionsnät som Nordis... 02/09 Rösta på posterna om att tillåta engelska oavsett region på Xbox feedback: http://xbox.uservoice.com/forums/251617-kinect/suggestions/6370399-language-choice-to-kinect-command http://xbox.uservoice.com/forums/251617-kinect/suggestions/6376361-let-us-the... 02/09 Folk tror ju enbart på att det var röststyrningen för att de direktöversatte det hela. Det har lite med byråkrati att göra med, Sverige har inte fått rättigheterna att se vissa saker via Netflix , HBO osv som redan finns i USA pga att de tv-serierna/fil... 02/09 det som diskuteras är väl vad det är som har tagit en så rackarns lång tid. 02/09 Absolut, finns ingenting xbone och ps4 gör bättre än en dator, medan Wii faktiskt våga göra någonting eget. stora credz till Nintendo, fuck you Sony och Msoft 02/09 Så det tog 1 år extra utan en enda extra feature. Så. Jävla. Dåligt. Glad man köpte PS4. 02/09 MS vågade inte stå på sig att försöka få sin konsol unik och det tror jag dom kommer missgynna mer. Dom koncentrerade sig för mycket på super bowl och TV i sina inledande kampanjer och för lite på TV Spel. 02/09
Skicka en rättelse