Alex Fundora och de andra utvecklarna bakom #The Stomping Land samlade in 798 000 kronor genom sin Kickstarter-kampanj. På så vis säkrade de finansieringen till överlevnadsspelet som kastar oss tillbaka till tiden då dinosaurier vandrade på jorden. Och stampade ihjäl oss.

I maj släpptes spelet i early access-format via Steam, med löften om att äventyret skulle uppdateras en gång i veckan. De som brukar kika i almanackan vet att det numera är september, men trots det har inte särskilt mycket hänt. Fundora är dessutom väldigt tyst och kommunicerar inte med kunderna, samtidigt som pr-kontakten Lee Fisk inte fått förnyat kontrakt hos företaget. Alldeles för skumt, tycker #Valve som tagit bort möjligheten att köpa spelet.

Det finns sedan tidigare en namninsamling för att få pengarna tillbaka. Just nu har 2847 personer skrivit under.

Via Polygon.

Early access betyder "grisen i säcken" på svenska. 04/09 Kanske det. Tyvärr är han usel på allting annat. Seriöst, DayZ SA är inte ett dugg bättre än detta. Nu när de hoppat på nästjen så kommer de att få in nya friska miljoner och Stand alone kommer att vara lika jäkla trasig på PC fortfarande. Det är snudd... 04/09 Det är bra att det finns dom som stödjer utveckling av spel via kickstarter och early acces men själv skulle jag inte göra det. Sen är det så att där det finns pengar att hämta där kommer skurkarna dyka upp men det är en risk "backarna" får ta 04/09 Gick du på den lögnen du med, synd för dig. Du tror inte att en seriös spelutvecklar skulle gå ut med en sådan viktig information till sina kunder på sina egna sociala medier och hemsida, forum, steam news-forum, twitter och facebook? sluta stoppa huvud... 03/09 En investering behöver ju inte nödvändigtvis handla om att tjäna pengar, det beror på sammanhanget. 03/09 Om det var så att de köpte spelet i Steam så har de all rätt att kräva pengarna tillbaka. Steam brukar i och för sig vara väldigt tuffa när det gäller refunds :P 03/09 Om det nu var Kickstarter de donerade via. Kan ju även ha varit via Steam de köpte det. Var det i Steam det köptes så har man rätten till pengarna tillbaka. Om det nu inte är så att det finns någon gömd liten klausul i avtalet som säger något annat om... 03/09 Folk verkar inte fatta att kickstarter är till för att donera pengar till utvecklingen av saker. Ingen har rätt att kräva pengarna tillbaka, man har tagit en risk. Jag ser även inte hur man skulle kunna kalla Kickstarter-projekt för en investering, när... 03/09 Det är iofs också det enda som sagts ö.h.t. - ett kort mail som skickades till en Kotaku-skribent från Fundora. Sedan har det varit lika tyst igen. Ingen info till konsumenterna ö.h.t. Smells fishy to me! 03/09 Du har rätt. Försöker inte försvara utvecklarna dessutom heller. Jag tycker det är väldigt bra och alla utvecklare borde ha kontakt med sina spelare. En person som är väldigt bra på detta är rocket. 03/09
Skicka en rättelse