#Dota 2 har gått och blivit med ny uppdatering. På innehållsförteckningen hittar vi en utmaning som vill att du vinner en match med varje hjälte, en funktion för att gissa om du kommer besegra motståndarna och det nya spelläget all random deathmatch.

Men mest uppseendeväckande är ändå techies. Tekniskt sett är det en ny hjälte, men den består i själva verket av flera goblins som gör livet surt för allmänheten med sina minor, bomber och självmordsattacker. Och spelarnas reaktioner låter inte vänta på sig.

På Steam-forumet kan vi läsa domedagsprofetior som "Dota is now dead. Techies is OP. Gj Valve" och allmän opepp som "Welcome to Techies, worst hero in Dota 2". En användare bjuder också på en handfast guide för hur man möter den fruktade motståndaren: "when you are against a good techies press the arrow in the top left screen, then click on disconnect and click again for abandon game."

Men av vissa tas hjälten emot med öppna armar. "Techies - I am become death. The destroyer of worlds", "Everytime I pick techies the other team leaves... and I win!" och "Techies is a heroe from the oldschool. all you wining beginners uninstall pls :)" är några av de positiva åsikterna.

Klippet nedan visar hur techies beter sig på slagfältet.

Fast det står väl i Blizzards avtal när du köper spelet att allt du skapar i mapeditorn äger dom. Inte säkert att det är så, något jag minns vagt. 08/09 Snarlika, men modellerna har de ju inte kört copy/paste på. Hade de stulit modeller rakt av från Blizzard hade det varit sin sak, men nu har de ju faktiskt modellerat och gjort egna texturer till varje modell och effekt. Sedan är ju DOTA ingenting som... 08/09 Fast som sagt. Det är ju det som är poängen. Annars hade Dota 2 inte varit Dota 2 :p 07/09 På vilket sätt är det hyckleri...? Vet du vad hyckleri betyder? 07/09 Okej, jag tänkte faktiskt logga in för att säga att där visst då är skillnader på Techies och war3s Goblin Sappers och jag kan gå med på att det inte är så farligt, men när jag läser dina dåliga analogier så känner jag att jag måste förklara det för dig... 07/09 Jag förstår faktiskt inte vad du menar. På vilket sätt har utvecklarna av Dota kopierat designen från Wc3? När Blizzard i sin tur kopierat större delen av sin lore från Sagan om ringen?! Om jag klär ut mig till Jultomten, gör jag något dåligt då efterso... 07/09 asså det är enorm stor skillnad att "stjäla" ett koncept och att kopiera/klistra en design... Also, jag tvivlar på att Dota ökade försäljningen av Warcraft 3 avsevärt, det sålde bra redan dag ett. Där var dessutom alldeles för många custom games för att... 07/09 På den gamla goda tiden, då jag spelade dota på Matrix (spel café) med ett gäng polare, och senare hemma när jag väl hade råd med på den tiden en "ok" dator... ca 10 - 8 år sedan. Då fanns det bara plats för "en" hjälte i mitt hjärta, goblin techis -... 07/09 Det är klart att dom skulle kunna göra designen radikalt annorlunda. Men då skulle spelet heta League of Legends eller Heroes of Newerth istället. Hela poängen med Dota2 är ju att det ska vara snarlikt Dota1. Alla hjältar med några få undantag är kopior... 06/09 Men asså, det är så mycket hyckleri när Blizzard måste döpa om sitt Dota och Valve får behålla alla designs från Warcraft 3... Inte för att jag bryr mig så mycket om detta, men det är så sjukt lamt/lazy att man inte kan fixa lite mer annorlunda designs. 06/09
Skicka en rättelse