Att de årliga inkarnationerna av Fifa- och NHL-spelen inte är några grönskande oaser av innovation vet vi vid det här laget. Men samtidigt brukar vi få tillräckligt många små steg framåt för att vi ska öppna plånböckerna och förlusta oss i ytterligare en dos digitala sport. Kanske blir #NHL 15 ett undantag från det konceptet.

EA Early Access är en prenumerationstjänst som bland annat låter kunderna spela vissa titlar innan de släpps i butik, och NHL 15 är alltså en av dessa som Xbox One-spelare kunnat smygspela. Och folk som testat rapporterar att mycket saknas.

#EA har sedan tidigare meddelat att saker som GM Connected, NHL 94 Anniversary och Live the Life inte finns med. Men listan slutar inte där. Det går inte längre att drafta spelare manuellt i Be a GM-läget eller spela i mindre ligor i Be a Pro-läget. Sitter du i samma soffa och spelar tillsammans med en vän kan ni inte längre ge er ut på nätet för att spela mot andra.

Producenten Sean Ramjagsingh meddelar via twitter att att draftingen kommer åtgärdas i en framtida patch. Det sägs också att mer av det som saknas ska dyka upp i efterhand.

Listor över det som inte finns med i spelet går att läsa lite överallt på nätet, men Operationsports har en av de mest kompletta artiklarna.

Via Gamespot.

Tack till djevulsk för detta #nyhetstips!
Haha 13/09 Skön att EA iaf har plöjt ner 2000h på att moddelera publik. En helt riktig prioritering tycks det, och resultatet talar ju för sig själv! http://i.imgur.com/vfxlJuz.jpg 13/09 Besviken på spelet måste jag säga. Vinner nästan alltid med 8-5. Målvakterna är ju totalt värdelösa. Åker in i deras zon och skjuter vid plock sidan och målvakten missar pucken 9 gånger av tio. Kan inte kör säsong eller turnering heller. Nejdå, det här... 12/09 Vilket skönt lir! Förlåt ea att jag blev besviken förut. Vilken tyngdvilketflyt ojojojoj! 11/09 Haha vad rolig du är, jag kan annars ändra motiv till andra lag om jag vill. Skulle fortfarande kosta 199kr ;) Hade gärna velat ha NHL lag som motiv :( 09/09 Hittade en tråd http://forum.ea.com/eaforum/posts/list/10164251.page där man tar upp en intervju med Sean Ramjagsignh: Q: I know there’s not going to be a next-generation version of NHL 14 this year. Was there a reason for this? Was there not enough lea... 09/09 Det är så jäkla tråkigt.. Det behövs "nytt blod i stallet" NHL skaparna förstör bara spelet allt eftersom åren går. Nu pratar jag inte om fasaden på spelet utan hela spelupplevelsen. Jag har varit en trogen nhl gamer sen det släpptes på sega megadrive... 09/09 Bra att du ger dig, för du har fel. Vi behöver inte vänta tills spelet är släppt, jag kan säga redan nu att du har noll koll och är ute och cyklar. Vissa saker kommer patchas in framöver, men det är en annan sak. Early Access-versionen av NHL 15 som fin... 08/09 Så bra då då litar jag på dig till hundra procent du har ju läst alla rykten och det som är så bra med detta är att man får se när det släpps. Jag litar inte på någon som har en early kopia på något känns som om många tomtar skitar ner ea pga eashl. Vi... 08/09 Vad snackar du om? Det är du som missuppfattat det hela. Det är ingen nerbantat "light version" man får testa, det är hela spelet man har tillgång till, samma version som du kan köpa ute i butikerna om några dagar. 08/09
Skicka en rättelse