ESPN-chef vill se "riktig" sport i sin sport-tv-kanal.

Med allt fler sändningar i både stora och små tv-kanaler är e-sporten på väg att ta sig in i det allmänna medvetandet. Den amerikanska sport-tv-kanalen ESPN sände i somras #Valves #Dota 2-turnering The International, men trots det verkar tv-kanalens chef John Skipper tveksam till att sända e-sport, och skälet är att han inte tycker e-sport är sport.

– Det är inte en sport, det är en tävling, säger Skipper till Re/code. Schack är en tävling. Spelet dam är en tävling. Jag är i huvudsak intresserad av att sända riktig sport.

Tolkar vi den gode Skipper rätt är hans definition av "riktig sport" sånt där mer fysiskt inriktad träning spelar en viktig roll, och att det enbart är sånt han vill sända i sin tv-kanal.

Vad säger du, ska man göra skillnad mellan "vanlig" sport och e-sport?

Att argumentera om något är sport idrott eller tävling är för mig slöseri med tid. Vad som har fotboll, ishockey, dart, schack, golf, motorsport och esport gemensamt är att det är UNDERHÅLLNING.... i betraktarens ögon. Sen kategorier som "sport, idrott,... 02/01 Då har vi olika uppfattning av källkritik. För mig (och det jag har lärt mig) är det att läsa från flera källor och göra en korrekt uppfattning. Hur ska man kunna kritisera källor utan att läsa fler än en text? Du har rätt med att det står så i engelska... 10/09 Han har helt rätt, det är en Tävling, inte sport. 10/09 Källkritik handlar inte om att använda flera källor. Det handlar om att bedöma källan ifråga om informationen är tillförlitlig. Vilket jag anser det engelska ordlexikonet vara. Att använda sig av flera källor med liknande svar skulle jag göra om mitt... 10/09 Kan vara det bästa jag läst på länge. Källkritik? Äh, varför använda sig utav det ;D haha 09/09 Tyvärr så var genererade tittarsiffrorna i finalen på dota2 Ti4 senast inte ens hälften av vad en vanlig fotbolls/hockey match när det gäller specifika kanaler. Majoriteten av all esport tittande görs via steaming på twitch. 09/09 Det är vad jag skrev om typ :) 09/09 Därför använder vi den svenska definitionen istället. "Sport är ett samlingsbegrepp för olika mer eller mindre atletiska aktiviteter med tävlingsmoment. Sport kan utövas individuellt eller i lag. Den sport som antingen är störst i antalet utövare eller... 09/09 Bollsport, kampsport, hästsport, motorsport och e-sport är olika typer av sport. Hur svårt är det? Och när du länkar till citat ur ett engelskt ordlexikon när vi bor i Sverige och där ordet "sport" på respektive lands språk har olika (hur lika dom än... 09/09 Varför ska jag söka en ny källa när svaret finns i en? Låt inte egna känslor gå före sunt förnuft och reson. Om vi spelare hade gått in för att det skulle beskrivas som en sport skulle inte begreppet esport existera. Esport är esport och sport är sport.... 09/09
Skicka en rättelse