[float="right"][ix="45092;w150"]border:0[/ix]
Inte kompatibel[/float]

Activision satte stopp för en Playstation 3-patch som skulle göra att #Guitar Hero III-gitarrer fungerade även i #Rock Band. Så lät det i alla fall när vi [n=22985 skrev om utspelet] från Rock Band-utvecklarna Harmonix i går.

Nu svarar #Activision på anklagelserna och hävdar i stället motsatsen, att det är Harmonix som bär ansvaret för att gitarrerna inte är kompatibla.

Harmonix och dess ägare MTV Games/Viacom avvisade nyligen Activisions förslag på en överenskommelse som hade möjliggjort användandet av Guitar Hero-gitarrkontroller i Rock Band.

Så skriver Activision i ett pressmeddelande som spelsajten Shacknews tagit del av. Man fortsätter med att beskriva Harmonix och MTV Games som "ovilliga att föra diskussion med Activision".

Sony, som hamnat mitt i korselden, gör sitt bästa för att inte kommentera frågan.

Vi på SCEA (Sony Computer Entertainment America, reds. anm.) vill förstås se denna fråga löst för att försäkra oss om att vi levererar den bästa möjliga spelupplevelsen. Vi uppmanar MTC, Harmonix och Activision att diskutera detta sinsemellan och komma överens om en åtgärd som ligger i konsumentens intresse.

Exakt vad som var innehållet i Activisions förslag till MTV och Harmonix, det som enligt Activision avvisades, är i skrivande stund oklart.

Skicka en rättelse