En 19-årig amerikan yttrade hot om att utföra en skolmassaker medan han spelade över Xbox Live. En av de övriga spelarna rapporterade hotet till polisen, som samarbetade med ynglingens internetleverantör för att spåra honom till studentrummet på Frostburg State University.

19-åringen står nu åtalad för hotet och riskerar böter på 5 000 dollar och/eller fängelse i upp till ett år. Inga vapen eller dylikt hittades hos pojken som tyder på att hotet faktiskt skulle verkställas. Själv hävdar han att han bara skojade.

Nu framgår det inte av artikeln men om dom sätter dit honom utan vittnen (förutom den som anmälde/"tipsade") eller andra bevis så är det ju tokskumt.. Och nej, han erkände inte enligt artikeln, det står bara att han sa att han skämtade vilket förstås... 17/12 Imo helt okay att skämta om vad som helst.. Men inte med vem som helst, sitter du online och skämtar om sånt så är det kanske inte det bästa, är det några polare så är det väl okay, som vet att man skämtar.. Även om jag inte ser det roliga i det, inte... 17/12 Tänk om alla "hot" hade blivigt anmälda. Kvittar nästan vilket spel jag lirar, allt från FPS till RTS. Dagligen är de raka hot som postas i chatten. Det kanske är fler som borde ta efter reglerna som dem har i Command and Conquer 3. Då hade vi antaglige... 17/12 Man får ju ta ansvar med vad man säger och gör. Det måste man lära sig fort. 16/12 Amerikanerna såklart, så störda.. 16/12 Det är bra att han åker dit, jag håller tummarna för det. Varför är det alltid någon jävel som ska spela Allan i sådanahär diskussioner? 16/12 Helt rätt. Många är så pigga ta till brösttoner och veva med flaggan för "Fri Vilja" men när man påpekar att det rimligtvis borde leda till ansvarstagande för dina handlingar blir det väldigt tomt i lokalen. Grabben är faktiskt 19 år, varken spädbarn... 16/12 Det här var nog bland det töntigaste jag läst på länge 16/12 BRA! VI? ojsan lite jobbigt med versaler... 16/12 Ja självklart, annars hade jag inte yttrat mig. Jag har även varit i rinkeby och botkyrka. Har även varit i Schweiz och Ryssland vad nu det har med saken att göra. Var har du varit?.......skulle det egentligen spela någon roll? 15/12
Skicka en rättelse