Läckta Rockstar-loggar kan tolkas som att pc-versionen får mer kärlek den här gången.

Fortfarande sur på att Rockstar tog ohyggligt lång tid på sig att bekräfta att #GTA V kommer till pc? I dag kommer en sorts tröst – pc:n kan vara den huvudsakliga plattformen när spelet släpps till Windows, PS4 och Xbox One i höst.

Rockstars interna utvecklarloggar har läckt ut på nätet, skriver DSOG, och uppgifter i den pekar på att pc-versionen av GTA V varit under utveckling sedan 2012. Buggrapporter pekar på buggtestning under lång tid, vilket väcker hopp om en mindre buggig pc-version än #GTA IV, och annat som nämns är 64-bitarsstöd. Xbox One och PS4 nämns inte alls i loggarna, vilket kan ge bränsle på hypotesen att pc-versionen får mer kärlek av utvecklarna. De läckta loggarna hittas (än så länge) här.

GTA V släpptes till PS3 och Xbox 360 i september förra året, och det dröjde ända tills i juni innan Rockstar berättade att man tänker släppa det till pc och ny-konsolerna i höst.

Äh, varenda gta spel hittills har funkat hur bra som helst med tangentbord och mus, har inte i något av dom sedan 3an känt för att koppla in kontrollern istället. Förövrigt lär ju dom som kör med kontroller bli utslagna online, när andra kan skjuta bra... 11/09 Det stämmer, men man kunde även köra en startup command line -nomemrestrict så kunde man välja valfritt även med mindre minne, ifall jag minns rätt. Vilket hårdvaran jag hade då iaf klarade av. 11/09 Inställningar för grafiken låstes upp beroende på hur mycket vram du hade. 2gb var kravet för högsta möjliga. Men det krävdes special varianter för vanligaste top korten var 4870 och gtx 280 med 1gb vram. 10/09 Minns att jag körde spelet på gamla datorn utan problem. Core2 Quad Q6600 (2.4GHz)/ 8GB/ 9800GTX 512MB Med windows vista 64 bitars *ryser längs hela ryggraden av obehag* 10/09 Eller så kan man ju faktiskt kombinera kb+mus och gamepad som jag brukar göra i såna här spel.. -Ska man köra längre än ett par meter, bara plocka upp gamepadden. -kommer det ett avsnitt där man behöver kunna sikta som folk, ja då lägger man ner gamepad... 10/09 Buuuuullcrap, hade det varit ett vanligt bilspel kan handkontroll funka men aldrig i GTA . Att köra, kolla sig omkring och skjuta är ju 10x lättare och smidigare att göra med mus & tangentbord... (speciellt i HD+ och 60-120+fps). +Man kan utan problem... 10/09 Bättre grafik gör inte spelet per se bättre och kontrollern är perfekt optimerade för handkontroll då 70% av tiden spenderas i ett fordon. Sätter 100 spänn på att dom flesta som spelar det på pc kommer göra det med någon form av handkontroll. Såvida man... 10/09 Spelet hade stöd för crossfire. Enda problemet var att så många satt på överklockade två kärniga cpuer och diskar med lång söktid. 4 kärnig cpu, dubbla 4870 med 1gb vram eller bättre och en ssd samt fullt optimerat os och spelet flöt på riktigt bra. 10/09 Vet inte riktigt vad du menar med flopp. Jag tyckte GTA IV var bra. Och expansionerna var ju några av de bästa dlc som gjorts. Prestandan kan man väl gnälla på kanske. Men när utvecklare portar konsolspel och gör spel fula på pc då är det gnäll för att... 10/09 Fattar inte riktigt.. Varför skriker alla av glädje? Ingen vet vad det faktiska slutresultatet blir. Alla var överlyckliga över IV också tills de insåg vilken flopp det var. Nää, jag sitter ner i båten tills jag får bevis denna gång. 10/09
Skicka en rättelse