Hur handlar du – fullpris eller rabatt?

Steam-reor, Humble Bundle och många andra rabatter har blivit ett vanligt sätt att handla spel lite billigare än normalt. Och rabattshopping har blivit ett etablerat köpmönster, åtminstone bland nordamerikanska pc-spelare. En färsk undersökning från NPD Group visar att 50 procent av de amerikanska pc-spelarna väntar på sänkt pris innan de handlar.

Rapporten bygger på en undersökning i juni bland 6225 USA-medborgare från 9 år och uppåt. Den visade att 46 procent av pc-spelarna hade köpt spel digitalt det senaste året, och att dessa angav att det var "mycket mindre troligt" att de skulle betala ordinarie pris jämfört med de som handlade sina spel i butik.

De många prissänkningarna för pc-spel kan innebära att pc-spelsköpare är mer försiktiga och mindre benägna att köpa spel till fullpris. Analytikern Liam Callahan menar att utgivare och spelsäljare måste bli bättre på att möta dessa förväntingar.

Köper spel när dom är färdiga. Med andra ord blir det mest rea. 11/09 Orkar inte vänta flera månader på att tjäna nån futtig hundralapp. Blir alltid köp direkt jag vill ha ett spel. Ibland blir det på rea om det finns annars fullpris. 11/09 Väntar ALLTID på rea. 11/09 Inte undra på att utvecklarna prioritera konsolerna.. eller? 11/09 Jag köper många "fullpris" spel, köper ett par spel i månaden vare sig de är ny släpp eller ej. Däremot är ju oftast "fullpris" spel väldigt olika i prissättningen på PC, betalar allt från 150kr till 350kr för nya släpp, även trippel-A titlar. GMG som... 11/09 Väntar på bra spel. Är det grymt pallar man inte vänta på rea. 11/09 Med facit i hand finns det spel jag nästan önskar att jag hade lagt mer pengar på (Sins of a Solar Empire har ätit så många timmar att en tusenlapp fortfarande varit ett lågt pris per timme, exempelvis. Company of Heroes 1 är ett annat fantastiskt exemp... 11/09 Jag betalar fullpris om det är något jag verkligen vill ha, eller om det handlar om spelutvecklare som jag vill supporta. T.ex. så betalade jag fullpris när The Witcher släpptes eftersom jag tyckte att CD Projekt förtjänade att lyckas i branschen. Annar... 11/09 Köper aldrig spel på release, därför jag orkar inte bli lurad längre, låter andra bli det först. Har inget med priset att göra, betalar gärna 500kr för ett bra spel. 11/09 Har så pass stor backlog att inte köpa spel på REA känns som onödigt slöseri med pengar då jag redan har bra spel jag kan spela istället, undantaget är spel som är vettigt prissatta från början. Denna bekvämlighet är nog den största anledningen varför... 11/09
Skicka en rättelse