Det var ett tag sedan vi hörde de där domedagsprofetiorna om att pc-spelandet håller på att dö ut. En stadig ström av innovativa indietitlar, free-to-play, lättillgängliga plattformar som Steam och GOG, samt den växande e-sporten har säkert med ett par fingrar i det spelet. Och kanske är pc-spelarna många fler än man kan tro. Under Intel Developer Forum (IDF) klev nämligen Intels Kirk Skaugen upp på scenen och presenterade handfasta siffror:

– Det finns 711 miljoner pc-spelare i världen idag. Det är var tionde person på planeten.

Som jämförelse kan vi plocka fram statistik från konsolsidan. Storsäljarna Playstation 2 och Wii sålde i ungefär 155 respektive 101 miljoner exemplar. Xbox 360 sålde 84 miljoner och Playstation 3 runt 80 miljoner. I den nya konsolgenerationen ligger Playstation 4 i fronten med 10 miljoner sålda exemplar, följd av Wii U på runt 6,6 miljoner och Xbox One på 5 miljoner.

Via PC Gamer.

Tack till anon124228 för detta #nyhetstips!
Vem har snackat om Wine och Linux? Kom tillbaka när du kör Wine (som kör x86-kod från Windows) i den eftersatta sun4c-versionen av Linux/SPARC på en 25MHz L64801 i en SparcStation 1+ vilket var vad som avsågs. Sen kan du komma tillbaka och vara stor i... 05/10 Stämmer inte. Hört talas om Wine? Hur kan jag annars köra WoW på Linux? :-) 05/10 16/09 tar inte i det minsta, snarare sagt så minimalt som möjligt. självgod av en anledning, för att allt stämmer mkt väl möjligtvis. japp, det mesta är gjort och upplevt, ska jag förminska det och ljuga så att ingen tar åt sig kanske? nej tack. och nja, näst... 16/09 Ta inte i så du skiter i brallan. :) Snyggt försvarstal, blir du dummare får du börja använda hjälm. Du är en ANING självgod, men bara en aning. Du har gjort det mesta ser jag, cool och världsvan. Du ser ner på folk som inte förstår din passion för dato... 16/09 har aldrig sagt att man blir Mindre smart av att Inte sitta vid datorn. det var bara ett rent av extremt korkat antagande och ordvridning av dig själv (det är däremot välbevisat att man blir smartare av massiv datoranvändning, iaf om man gör det jag gjo... 16/09 Det är ju tangentbordet som är i fokus. Och det funkar alldeles utmärkt till dagens spel om man moddar lite :) 15/09 Fånigt att FZ väljer att bildsätta artikeln med en bild på en Sun SparcStation 1+ från 1989, en UNIX-arbetsstation som kan köra typ 0,001% av det utbud man brukar räkna till PC-spel. :) 15/09 Jag skulle vilja påstå att majoriteten sysslar med free-to-play, som därav utgör den mycket stora siffran :) 15/09 Är det bara jag som brukar spela med ett sådant tangentbord på bilden? 15/09
Skicka en rättelse