I våras var det enkelt att banta bankkontot genom att köpa sig in i alfan eller betan av #Elite: Dangerous för en tusenlapp. Sedan dess har priset sjunkit till det något mer behagliga 553 kronor (60 euro), men det slutar inte där. #Frontier Development har avslöjat att den slutgiltiga prislappen för hela spelet hamnar på 461 kronor (50 euro).

Den digitala samlarutgåvan, Mercery Edition, kapar ytterligare på priset om man väljer att förboka. 369 kronor (40 euro) är det som gäller, och då får man olika bonusar som går att läsa om i den officiella butiken.

Säger du det så. Själv tycker jag mest det är du som gör bort dig med ditt barnsliga sätt att argumentera. Ja vi får väl se, det vore ju trevligt om det blir så pass detaljerat i slutändan. Jag kommer förmodligen spela SC också när det väl släpps, men... 17/09 Frågan är om du ens inser hur mycket du gör bort dig när du bevisligen inte har ett jota koll på vad en atmosfärisk flygmodell innebär eller hur den mer detaljerade flygmodellen i SC simuleras? Elite har till skillnad från SC inte: - En 100% fysikbasera... 17/09 Nej, flight assist innebär som sagt inte att flygmodellen ändras radikalt och helt plötsligt blir atmosfärisk så du kan sluta upprepa dig nu. Den bakomliggande fysiken är exakt den samma med som utan FA. Däremot så automatiserar skeppsdatorn RCS på ett... 16/09 Jo den atmosfäriska flygmodellen är standard i Elite. När jag spelade i Alfan innan jag tröttnade så fanns bara atmosfärisk flygmodell, men det verkar som de lagt till även en möjlighet att använda sig av en frikopplad flygmodell sedan dess. Jag hittade... 16/09 Struntprat. Elite har inte alls en atmosfärisk flygmodell. Du får gärna visa mig den atmosfär där man kan flyga baklänges och rotera runt sin egen axel utan att tappa fart. Skeppen i Elite har även momentum och ju tyngre skepp desto mer energi krävs det... 16/09 Dags för dig att läsa på tror jag? https://robertsspaceindustries.com/comm-link/transmission/13951-Flight-Model-And-Input-Controls ( 5000 ord bara för att beskriva hur flygmodellen fungerar, jag försökte hitta någon liknande info via Elites hemsida men... 16/09 Mejlade faktiskt och fick svar snabbt. edit: Fick ändra en del för att inte inlägget skulle fastna i FZs spamfilter... ;) 16/09 Nja, det stämmer inte. Elite har bara begränsat rörelsemönstret om du kör med alla styrelsehjälpmedel igång (G-loc och Flight Assist). Detta är för att få en balanserad upplevelse med strider i rymden. Testa stänga av båda så blir det en helt annorlunda... 15/09 Du skämtar? Det är väl snarare tvärt om? Det är Elite som följer Newtons lagar (med vissa små begränsningar av spelmässiga skäl) och varje skepp har en massa och manövermotorer som gör att du har friheten att flyga baklänges, uppåt, nedåt eller i sidled... 15/09 Elite har en betydligt mer simpel flygmodell än SC så de går egentligen inte att jämföra. Kortfattat kan man säga att i Elite beter sig skeppen som flygplan som har större förmåga att manövrera uppåt än i sidled vilket gör att flygmodellen känns mer bek... 15/09
Skicka en rättelse