Bungies nya sätter nytt brittiskt säljrekord.

Med en budget i nivå med mindre nationers fanns väl egentligen inga tvivel på att #Destiny skulle rusa mot toppen av försäljningslistorna. Och visst har Halo-skaparna #Bungies nya titel sålt bra. I Storbritannen slår den säljrekordet för ett nytt varumärke, en titel som det också hårt marknadsförda #Watch Dogs tog i våras. Men det blev alltså bara drygt tre månader på tronen för #Ubisofts hacker-#grand-theft-auto-v|GTA.

Siffrorna kommer från det brittiska statistikorganet Chart Track. De har också siffror över försäljningen fördelad på plattform, och de säger att PS4-versionen sålde bäst, följd av Xbox One en bit bakom och med Xbox 360 och (framförallt) PS3 på behörigt avstånd. Sammantaget blir det dock jämnt skägg mellan Playstation och Xbox – 50 procent vardera. Plattformssiffrorna:

  1. Playstation 4 – 46 procent

  2. Xbox One – 36 procent

  3. Xbox 360 – 14 procent

  4. Playstation 3 – 4 procent

#Activision gick strax efter premiären i tisdags ut med uppgiften att Destiny sålts till butik för mer än 500 miljoner dollar det första dygnet, vilket uppges vara nytt rekord. Siffran står för värdet av de spel som skickats till återförsäljare, men alltså inte värdet av hur många spel som sålts till kund.

Betygsmässigt har Destiny mottagits väl, fast få tyckare har slängt rosor framför fötterna på spelet. FZ tycker Bungies ansträngningar har resulterat i ett bra spel, och betyget blev en 3:a.

Skicka en rättelse