"Journalisterna samlas på hög utanför kontoret" skämtar Mojang-anställd.

Trots att ryktena var ihärdiga och beskedet väntat fick offentliggörandet av Minecraft-affären såväl sajter som sociala medier att explodera. Daniel Kaplan, affärsutvecklare på #Mojang skrev skämtsamt att journalisterna började samlas på hög utanför kontoret. Vi har också samlat några andra reaktioner på nyheten från spelbranchen. Men först, ett klargörande.

17,9 miljarder är mycket pengar, särskilt om man jämför med ett par andra namnkunniga spelbolag...

Andra skulle uppenbarligen nöja sig med mindre.

Minecraft rivstartade trenden med Early Access (innan Valve ens hade ett namn för det) och Mojang har alltid varit väldigt öppna i sin kommunikation.

Det tog heller inte lång tid innan de syrliga kommentarerna börja komma.

Java? Är inte det slang för kaffe?

Skämtsamma, men samtidigt skamliga förslag, blev finns det gott om.

Markus Persson säger sig villa slippa undan rampljuset, att det inte var på grund av pengarna utan hans mentala hälsa. Alla håller inte med.

Mojangs art director sammanfattande affären på ett sätt bara en grafiker skulle göra.

Rätt lite makt konsumenter har. Hur skulle ni ta det om ni visste att Minecraft skulle förvandlas till något helt annat med fokus på att sälja och kräma ut pengar från er konsumenter? Där man tog bort kärnan i Minecraft och dess djup, och förvandlade... 16/09 Givet att sälja. Bara att gratulera. 16/09 Han borde skänka en slant till Fz så vi slipper skit reklamen på ednna sidan :P 16/09 Fast han kommer aldrig göra spel som blir "stora" längre. Utan bara för kul. Blir dom för stora eller får megahype lägger han ner, enl han själv. 15/09 Det hade han redan. I det här fallet handlar det om ekonomisk täckning för 5 generationer eller 40 generationer av notchar. Hehe. Helt rätt. 15/09 Låt se. Drivor av pengar att göra vad man vill i nya spännande projekt. Dessutom ekonomiskt oberoende för mig själv. Familjen. Framtida familj... ELLER Jobba på med ett projekt man förmodligen dragit så långt man vill och kan utan att hamna på kollision... 15/09 Junkboy! 15/09 Klart den blir det, Notch ville slippa stress och press, nu kan han ju sittta ner i lugn och ro och bara lattja och slipper dessutom bry sig vad saker kostar om han vill skaffa nya prylar. 15/09 Undrar om ens mentala hälsa blir bättre av 12,6 miljarder kronor på fickan... 15/09 Tror du misstar MS för Maxis. Saken är att det troligen kommer inte att påverka Minecraft alls. Det finns på pc och xbox redan. Det kommer förmodligen inte att fortsätta på android eller ios dock. Men who cares? Det var ju snack om att MS ville ha en... 15/09
Skicka en rättelse