1991 släpptes Virtuality, ett försök att få VR-genren att slå bland den breda massan. Projektet kom dock aldrig förbi arkadhallarna och blev snabbt avfärdat som en fluga. Faktum är att det tagit hela 23 år innan världen fick vr-feber och mycket kan vi tacka Oculus Rift för. Dessa glasögon har dock inte nått till gemene man ännu, utan är fortfarande i utvecklingsstadiet. Nu verkar det dock som om det första steget i att få ut glasögen till konsumenterna närmar sig med stormsteg.

Flertalet källor till Techradar menar att Oculus Rift kommer att börja säljas till konsumenter redan i april nästa år. Det hela är dock inget skarpt släppt utan en betaversion av VR-glasögonen. Försäljningen kommer skötas via företagets officiella hemsida, precis som med utvecklingspaketen. Bör tilläggas är att det tagit tid för företaget att få ut glasögonen till ivriga utvecklare och hobbykodare, vilket gör att den tidiga konsumentversionen lär ha en rätt lång leveranstid. Om ryktet stämmer återstår att se – Oculus VR har avböjt att kommentera ryktena.

Dock är gear vr coolt hur som hellst. 17/09 Det du säger stämmer nu när jag kollade upp den på google. Med andra ord är Samsungs vr inte menad som konkurrent till Oculus rift utan till Google cardboard :) 17/09 Anledningen till att man kanske kommer använda en 4k panel är får att man inte ska se mellanrummet mellan de fysiska pixlarna. Man kan nog köra den i 1080 om man vill. 16/09 Den blir säkert bättre då den bara har 60hz skärm (galaxy note 4), ingen positional tracking, att alla spel körs på en mobiltelefon och att det har rapporterats att vissa blir mer åksjuka av den ;) Sen kommer Oculus skärmar från Samsung. 16/09 Jag får min DK2 om några timmar enligt UPS. De får gärna släppa CV1 vi slutet av 2015. :D 16/09 Visst vill man ha en Oculus med 4K men med tanke på att man vill ligga på en stadig bilduppdatering på 75hz/90hz/120hz eller vad det nu blir så är det nog läge att spara ihop till en ny dator först isåfall.. 16/09 Jag väntar nog tills det släpps en färdig konsument produkt med stöd för minst 4K för att använda i Star Citizen(ja och andra spel) 16/09 Good news! Då vet man att utvecklingen går framåt och att den färdiga produkten inte är en evighet bort. :) Det var länge sedan jag var som hypad för en produkt som OR. Liksom, är en man på 30 år men ändå skiner jag till och studsar likt ett barn på jul... 16/09 De vill ha högre upplösning på skärmarna bland annat. De har en fungerande prototyp och den är även till salu så om du vill ha en sådan är det bara att köpa den. 16/09 Tycker att man redan nu ser att detta kommer bli något fantastiskt. Höjer dom upplösningen på Oculus Rift beta så kommer jag köpa den. Jag postar på i min FZ blogg om Oculus Rift DK2 http://www.fz.se/bloggar/gaming . Har precis fått dom dock. :) 16/09
Skicka en rättelse