Taktik, snabba multiplayermatcher på slumpade banor och rejält med blod. Det räckte för att vi skulle skriva ett par rader om #Due Process i somras, och när nu PC Gamer nämner spelet igen kan vi inte låta bli att länka till två filmer med dryga 20 minuter gameplay.

Upplägget är enkelt: fyra poliser anfaller ett litet hus som lika många terrorister ska försvara. Poliserna kan välja utrustning innan, men då mängden är begränsad under matcherna som sträcker sig över flera omgångar gäller det att välja med omsorg. Försvararna kan inte välja vapen, däremot ta polisernas om de vinner omgången. Matcherna är över på ett par minuter, och då går en del av tiden åt till planering. Kort sagt: snabbt, stressigt och, vad vi kan bedöma, vansinnigt kul. Se själv.

Due Process utvecklas av Seattle-baserade #Giant Enemy Crab och en sluten grupp testare kommer få testa en alpha-version under hösten. Tanken är att släppa det som early access tidigt nästa år, med release framåt mars. Vårt spelrum kan knappt vänta.