Speljournalisten Victor Leijonhufvud tar hjälp av The Witcher 3- och Alan Wake-medarbetare.

Speljournalisten Victor Leijonhufvud har tillkännagett att han ämnar testa andra sidan av spelbranschen. Tillsammans med en handfull veteraner har han startat den (inte alls #Peter Molyneux-besläktad) indiestudion #Lionbite Games, vars första projekt är vad som i mycket korta ordalag beskrivs som ett "ambitiöst rollspel". I väntan på att spelet officiellt avtäcks under årets slutskede kallar vi det kort och gott #Lionbite RPG.

För att göra verklighet av projektet har Lionbite tagit hjälp av ett par välrenommerade namn, bland annat lead programmer Carl Granberg (har jobbat med #The Witcher 3, #Cyberpunk 2077, #Alan Wake och #Brothers), lead 3d artist Fredrik Ortmon (har vunnit två Swedish Game Awards-utmärkelser), character artist Amir Briki (#Avalanche Studios) och musikkunniga Kristian Johansson (#Stick it to the Man).

Victor Leijonhuvud har under sin långa karriär förgyllt FZ med en knippe tyckanden, och han är en av upphovsmännen till videomagasinet Fragzone. Men hans debutspel låter vi någon annan recensera.

Skicka en rättelse