Miljardaffären gör att Notch kvalar in på plats 15.

Få har nog missat nyheten om att #Microsoft köpt utvecklaren bakom #Minecraft och som majoritetsägare i bolaget är Markus Persson inte längre bara rik utan jätterik. 12,5 miljarder blir hans del av den totala affären på strax under 18 miljarder kronor (resterande fördelas till de två andra delägarna) och tillsammans med hans tidigare förmögenhet är han nu god för 15 miljarder enligt Dagens Industris räkning.
Det placerar honom också på plats 15 över Sveriges mest rika personer, en lista som toppas av Ingvar Kamprads enorma pengabinge, som är mer än dubbelt så stor som andraplatsinnehavaren. Persson behöver dock inte vara ledsen för det, bara räntan på förmögenheten är mer än vad de flesta tjänar ihop på en livstid.

Jag är sjukt avundsjuk. Hatten av åt Marcus. 07/03 Dryper av avundsjuka i den här tråden. Han har gjort sig förtjänt av varenda öre. Skapa er egen rikedom istället för att förfasas över andras hårda arbete. 22/09 Skulle också sälja utan tvekan... Förstår inte vad Microsoft tänkt med att köpa Mojang så pass sent och för den enorma summan då Minecraft varit ute så pass länge samt gått över till både mobil och konsoler. Glad för Notch dock han är en härlig människa... 21/09 Hur bra ett samhälle är beräknas inte efter hur bra de rikaste har det, utan hur väl man tar hand om de svagaste. Därför betalar vi skatt. Är man ung, frisk och jobbar så behöver man inte utnyttja välfärden som skattepengarna går till så mycket, men den... 21/09 Det är bara att säga grattis till Markus Persson, de flesta skulle nog vilja vara i hans position just nu. Angående skatt så skulle nog den kunna sänkas, den offentliga sektorns standard höjas och övrig skattefinansierad verksamhet få bättre resurser... 20/09 Riktigt så naiv är jag inte. Men det är enkelt, även för dig, att begripa hur det ser ut i verkligheten. Sverige: du får problem med hjärtat och behöver en operation. Resultat: du betalar några hundralappar för din vistelse på sjukhuset. USA: samma sak.... 20/09 Var den förändring du vill se. Det är populärt att hata politiker men är du så säker på att du skulle kunna göra det bättre? Isåfall tycker jag du skall försöka!!! Om Notch skattar 5 miljarder så betyder det att han bidrar med 0,6% av Svea rikes budget.... 20/09 Jag tjänar pengar och betalar skatt, har fått hjälp tidigare med bostad när jag var arbetslös, jag har ätit skolmat, gått till tandläkaren, fått en utbildning, varit på sjukhuset. Jag antar då att du inte är utbildad för fem öre, och aldrig har gått i... 20/09 Visst kostar det pengar i USA att bli sjuk, inget snack om saken. Har jag sagt något annat? Det var du som hävdade att sjukvården i Sverige är gratis, vilket helt enkelt inte är sant. Du verkar vara en av dem som gått på lögnen om att "Sverige har värld... 20/09 Kolla upp vad det kostar att övernatta eller få en operation, så ska du se vad skatten egentligen går till (åtminstone en del av den). Att USA ligger 20-30 år framför oss tror jag inte ett dugg på. Patienter behandlas som dåligt boskapsdjur och det kost... 20/09
Skicka en rättelse