I Final Fantasy XV bjuds det på självkörande bilar och enknapps-strider.

Under avdelningen "citat som upprör" hittar vi:

– Med #Final Fantasy XV vill jag göra saker och ting mer casual.

Orden tillhör Hajime Tabata, regissör för Final Fantasy XV. Med nya installationen i #Square Enix långlivade serie vill han göra casual-spelarna nöjda, erbjuda enknapps-strider och en bil som styr sig själv. Han tillägger dock i intervjun med Eurogamer:

– Självklart ska det djupsinniga finnas där, men jag vill göra det enklare för spelare att nå dithän och uppskatta djupet i spelet.

"Jag vill inte trycka frenetiskt på massa knappar"

Och genvägarna stavas alltså en bil du inte ens behöver köra och strider som kontrolleras med extremt enkla medel. Ett enda knapptryck ska verkställa en passande handling som ska tillfredsställa spelaren, enligt Tabata.

– Jag blir ju inte yngre. Jag vill inte trycka frenetiskt på massa knappar, tillägger regissören som ser fram emot att trycka på en knapp för att frammana de mest häpnadsväckande attackerna.

Det har varit mycket Final Fantasy XV under Tokyo Game Show. Inte bara en utan två filmer har nått oss. Den här gången består de spelbara karaktärerna enbart av män, och den här kvartetten ska ge sig ut på en roadtrip där enorma monster troligtvis duggar lika tätt som bromance-vibbarna. I mars får vi chansen att bilda oss en egen uppfattning då ett demo medföljer #Final Fantasy Type-0.

Vi skulle inte bli förvånade om Hajime Tabata tills dess också går en intensivkurs i medieträning.

Teamet för Final fantasy bör definitvt lägga av, däremot har SE andra teams som gör bra spel. 25/09 Nej, de spelen var inte lätta - tror det är bara 1:an man kan klara huvudkampanjen utan att "tänka sig för" och även det spelet har Gran Pulse som är sjukt svårt och jobbigt mega-hardcore för den vanlige spelaren att orka sig igenom. 25/09 A maaan can dream! 24/09 Ja han vill ha det mer casual, men ska se till så man inte behöver ha det casual om man inte vill. Valmöjligheter, tänka sig att det kan vara något negativt :S 24/09 Förhoppningsvis för att kompensera för att det fortfarande är lite för hardcore inriktning så kommer det i alla fall finnas starter packs som i Battlefield så man slipper spela spelet för att få grejer. 24/09 Jag håller definitivt med dig att fel karaktär är huvudperson i spelen, jag tänkte mer på hur de är att spela. FFXII var roligt och utforska, jag gillade stridssystemet (när jag väl fick häng på det) och det kändes som en fantasy värld iaf. Något de eft... 24/09 Man blev ju ännu mer orolig efter att man läst hela artikeln.. Det bådar då fan inte gott om karln menar allvar. Jag håller tummarna... 24/09 12:an fungerade men det är samma sak där som med 10:an, storyn fokuserar på fel karaktärer :>. Ingen bryr sig om Tidus, det är Yuna som är intressant. I 12:an är det Ashe vi vill följa men NOPE vi följer Vaan! Men det känns som att det är så de gör med... 23/09 Ska kolla upp det och testa när jag får tid, svåra spel uppskattas starkt! 23/09 FFXII var inte så illa heller tycker jag men efter det har det varit svalt med intresse från min sida. Förövrigt är det intressant hur de kan totalt missa vad som gör att deras Final Fantasy serie dalar allt längre ned i försäljningslistorna. Att ett... 23/09
Skicka en rättelse