Två av höstens mest omsusade grafikkort äntrar scenen – och gör det till rungande applåder.

Utländsk spelpress har under de senaste dagarna börjat släppa sina recensioner av #Nvidias nya grafikkortsfamilj Geforce GTX 900, i vilken toppkortet GTX 980 och den något enklare varianten GTX 970 ingår. Det som samtliga recensioner har gemensamt är att de hyllar de båda produktfamiljerna för klassledande prestanda, samtidigt som energikonsumtionen är betydligt lägre än AMD:s närmaste konkurrenter.

Den nya Maxwell-arkitekturen, som vi rosade i vårt test av Geforce GT 750 Ti, ger en mycket energieffektiv drift vilket leder till mindre värmeutveckling. Geforce GTX 980 och 970 kräver därför inte lika maffiga kylare vilket i sin tur minskar ljudnivån jämfört med vad de varmare och mer energihungriga korten i #AMD:s Radeon R9-serie dras med.

Samtliga tester rapporterar ett knappt försprång till Nvidias fördel i alla testade spel jämfört med närmaste konkurrenten Amd R9-290X, över lag är skillnaderna inte större än 1–5 fps även om de växer till hela 10 fps i vissa fall. Värt att notera är att både GTX 980 och 970 slår AMD på fingrarna i spel som det röda laget tenderar att prestera bättre i, exempelvis #Battlefield 4 och #Tomb Raider. AMD har också haft en fördel vad det gäller högre upplösningar, såsom 1440p och 4K, men även här ser Nvidia ut att ta ledarposition.

Vi har ett exemplar av Geforce GTX 970 i testlabbet för närvarande och inväntar ett exemplar av GTX 980 innan vi kan lämna ett eget omdöme, håll ögonen öppna under veckan som kommer.

Jo så även en ADM kund. Vi gillar alla olika som tur är. Det finns ju fanboys i båda lägren. 26/09 Jaja kollade bara lite fakta och det skiljer ju bara 16000kr på dom korten så.... http://gpuboss.com/gpus/Radeon-R9-295X2-vs-GeForce-GTX-TITAN-Z http://www.hwcompare.com/17858/geforce-gtx-titan-vs-radeon-r9-295x2/ Nvida har brännt sina kort hos mig, då... 26/09 Inlägg raderade och användare varnade. Ni behöver inte ta till smädelser. 25/09 Köpte ett Nvidia kort för ett tag sedan, ett 780ti, och drivrutiner är nog inte nvidias starka sida. Efter den senaste uppdateringen 344 så kan jag inte ens starta far cry 3 längre. Tydligen vet Nvidia om problemet. Sålde mitt föredetta AMD-kort till... 25/09 Enkelt.. När AMD finns så är det konkurrens på graffekort. Det ger billigare Nvidia kort till oss andra. OK Jo det är lite dyrt att köpa Nvidia kort men personligen är det ok med amd på bärbart men inge amd på någon av mina stationära datorer där vill... 24/09 Nja, väntar på AMD:s nästa generation. :) 24/09 Det ger bättre priser till oss andra? WTF nvidia är dyra som svin när det kommer till prestanda. 24/09 Jag köpte precis en helt ny pc och funderade också kring 7 vs 8. Läste dock på lite och jag kom iaf fram till att 8 är bättre overall. Startmenyn har jag börjar gilla faktiskt, rensade den helt och har bara mina egna genvägar där, det gör att skrivborde... 23/09 En bra vattenkyl dator kan aldrig bli för bra ;) Ska själv köra 970 4 gig MSI 3690 kr st det är godis. Har ett 570 gigabyte som tar alla spel i dag. Så det blir ett trevligt lyft. Kommer springa i ringar runt de "nya konsolerna" 23/09 Jo hoppet är väl det sista som överger AMD fan. stuttering o massa annat som geforce är bättre på. Men är glad att några stödjer AMD de behöver all suport de kan få.. Det ger bättre priser till oss andra.. 23/09
Skicka en rättelse