Richard Garriott arbetar på en andlig uppföljare till den klassiska rollspelsserien #Ultima. #Shroud of the Avatar: Forsaken Virtues är namnet på projektet som finansierades med 1,9 miljoner dollar via en framgångsrik Kickstarter-kampanj, och som backers kunnat pilla på ett tag bakom stängda dörrar. När spelet nyligen sparkade igång en Greenlight-kampanj på Steam blev det ytterligare en framgång, då det bara tog ett par dagar för användarna att rösta in spelet i gemenskapen. Utvecklarna #Portalarium har följande att säga om saken:

As you can see on the page your overwhelmingly positive support has resulted in an incredibly fast green lighting of Shroud! Thank you all so much for your support. Stay tuned as we now work with Valve to get Shroud in the Early Access section of Steam as soon as we can.

Förhoppningsvis ser early access-versionen dagens ljus inom kort. Tills dess kan vi kolla på lite gameplay från årets PAX-mässa.

Jag spelade faktiskt Meridian rätt mycket när det kom..och det trotts minutkostnad på telefonen :P 26/09 Hade samma problem. fick ladda om FZ när jag skulle göra en edit för allt försvan :( 26/09 Vetefan vad som hände när jag redigerade mitt inlägg, allt försvann. Summa summarum: UO var jävligt jävligt bra, M59 var också riktigt bra. 25/09 Ganska övertygad om att det inte enbart var hans fel :) Problemet han haft är att när han låter andra få bestämma saker som han egentligen inte vill så har det en tendens att gå fel (plattformandet i ultima 8 tex). Nu har han ju åter igen ingen som flås... 25/09 Efter vad stollen gjorde med Tabula Rasa är jag smått tveksam till ett nytt spel från denne man. 25/09 Jo, jag är fullt medveten om det, men min lilla smiley var nog lite otydlig i sammanhanget. Det här är helt klart ett spel som jag håller koll på. 24/09 Ultima serien skapade nästan själv CRPG genren. Ja det fanns andra spel under denna tidperiod men Ultima var banbrytande på många vis. Hela vägen från ultima 1-7 så satte spelen i princip en ny ribba för andra att följa men det var sällan någon följde... 24/09 Nja Ultima var egentligen inte ens det första grafiska MMORPGt, där emot så var det vad jag vet LB som myntade uttrycket just MMORPG. Spelet som sägs vara först heter Meridian 59, har ej spelat det själv. Det UO gjorde dock var att det mer eller mindre... 24/09 Spelet är i pre alpha ock karaktärerna är stela och typ placeholders. Finns delar i spelet som ser ruggigt bra ut men när man spelar så är det väldigt uppenbart att mycket fortfarande inte finns eller bara finns i spelet för att testa funktioner mm. 24/09 Såvida man inte räknar textbaserade varianter då :) 24/09
Skicka en rättelse