En klockren fullpoängare blev det i betyg när vi recenserade #Guild Wars 2 för lite drygt två år sedan. Bakom det höga betyget hittar vi en stor, episk och väldesignad värld som uppmanar till utforskande. Pvp-striderna är balanserade och ger inte orättvisa fördelar till de som samlat bäst rustning.

Något spelet alltid saknat är raids – möjligheten för flera spelare att hoppa in i en grotta och tillsammans slå ihjäl stora bossar. Men kanske kan vi skymta sådana möjligheter vid horisonten. I en jobbannons står det nämligen specifikt att de letar efter en game designer som inriktar sig på just raid content.

Intrigen tätnar ytterligare när pcgamesn noterar att #Arenanet-chefen Chris Whiteside vid ett flertal tillfällen har nämnt diskussioner kring raids på det officiella forumet.

Det bästa mmo:t jag spelat som inte har månadsavgift. 04/10 Absolut! Sen ska man inte överskatta hur lång tid det tar att utveckla en raid heller (att underskatta det är inte heller bra men en annan sak). Släpper A-net en 10-manna raid med ~5 bossar och lite balansförändringar hade jag varit nöjd en bra stund.... 04/10 Hoppet är det sista som dör (jag hoppas också), men de måste ändra otroligt mycket om de ska introducera riktiga raids känner jag. Vem vet, det här kanske är en reaktion på att Blizzard officiellt la ned (det "oannonserade") Titan? ArenaNet har ju hela... 04/10 Vore underbart att ha raids i guild wars 2 (för dom som fortfarande spelar) 03/10 Det är ett designproblem som släpar kvar efter att de gjorde dodge till ~odödlighet. Även om det funkar bra att dodga saker i pvp gör det PvE till en ren berserkerfest. För att raids (och nuvarande PvE) ska bli något riktigt bra behöver de defintivt spl... 03/10 Bror nog lite på, när jag spelade så hade jag en berzerker warrior. men också en ren HEAL/TANK Guardian, och det funkade extremt bra i dungeons, det var väldigt sällan någon dog för som healer/tank kunde jag ta emot mycket stryk, samtidigt som jag hade... 03/10 problemet med pve grejen känns tyvärr att allt utom bezerker build håller inte i dungeons. Finns ingen poäng med att ha tanking warrior när du kan ha bezerker som tokdpsar sig rätt igenom allt. 03/10 Tycker Gw2 är skit kul. Dock så vill jag att dom fixar vapen skill systemet. Va de bästa med GW1 att kunna ändra skillsen och även kunde hitta skills ute i världen. 03/10 Jag har lirat sedan open beta och tycker att GW2 är det "optimala" MMOt där ute, ingen månadskostnad, massor av nytt material som blir tillagt (weapon skins, armor skins, story, små områden). Det är mer än vad man kan fråga om enligt mig när det finns... 03/10 Det är egentligen inget fel på GW2 men känner att man tyvärr inte får någon sorts mental belöning av det längre (något mmospel för den delen). Magin är borta :/ 03/10
Skicka en rättelse