I fredags eftermiddag dök de första recensionerna av #Alien: Isolation upp, och det samlade tyckandet är så delat att man skulle kunna tro att en chestburster sprängt isär dem. FZ belönade #Creative Assemblys nytolkning av Ridley Scotts mästerverk med betyget 3 av 5, och recensent @Fredrik Eriksson både hänfördes av stämningen och tröttnade på upprepningen.

Kraftigt positivt inställda är XB1 Magazine, som slår till med betyget 9 av 10. Det motiveras av den tryckande stämningen, och man faller för att skräck och hjälplöshet – inte action – sätts främst, och man drar paralleller till #Amnesia: The Dark Descent.

EGM prisar att utvecklarna fångat stämningen från den första filmen, och många gameplay-sekvenser mot utomjordingen jämförs med filmens senare delar. Däremot går inte storyn hem, och man tycker berättelsen faller isär i slutet. Betyget blir 8 av 10.

Gameplayet mot alien-varelsen prisas av de flesta, och Polygon menar att dessa sekvenser kan vara det bästa som någon gjort med ett Alien(s)-spel. Men, det blir för mycket av det goda, Creative Assembly använder xenomorphen för ofta, och att dyka under ett bord blir inte lika panikartat 300:e gången. Det är inte ett dåligt spel, menar man, men den ouppfyllda potentialen gör det till ett av de största Alien-besvikelserna. Betyget blir 6,5 av 10.

Alien: Isolation släpps på pc, Xbox One, PS4, PS3 och Xbox 360 i morgon. Ska du köpa?