Vi var många som redan i förtid avfärdat #Middle-Earth: Shadow of Mordor, men döm av vår förvåning när det visade sig att #Monolith Productions skapat ett litet mästerverk. Här på FZ mottog spelet stående ovationer och en fyra, när spelet recenserades. Idag handlar det inte om kampen mellan Sauron och Midgårds mer vänligt sinnade invånare, utan den mellan PC och PS4. Digital Foundry har nämligen jämfört de båda versionerna.

Många har reagerat på att spelet rekommenderar hela 6 gb i videominne för de mer högupplösta texturerna, något som förstärks efter den här jämförelsen. Skillnaderna är inte särskilt stora, men självklart får man även ha i beaktning att PC-versionen flyter på i 60 fps medan konsolversionen endast körs i 30 fps.

Har internet precis kommit till din by? Grattis antar jag :S Du har precis lyckats med ditt första "forumtrolling"(Googla, det hjälper) 09/10 Med andra ord så är det bland den sämsta termen någonsin. För det första, vad heter det på svenska? Andra, ett ord som betyder allt, samtidigt som det imte betyder något alls. Tredje, alla jag hört o pratat med vet inte vad det betyder, då man börjat... 08/10 Du behöver inte övertyga mig, om du klicka på min profilbild så finns en länk där till utrustningen jag använder. Korståg? nja det vet jag inte...men vi kan inte låta pcmasterrace dominera helt fritt i varje tråd på fz.se 08/10 Svaret var att jag inte visste om du var ett troll eller inte. Därav bilden. Gameplay, dvs spelupplevelsen, kontroll, atmosfären, nöjet mm. 07/10 WarpGuN, hur går det med ditt korståg mot allt som har med PC att göra? Du dyker upp i princip varenda nyhetstråd som har något med PC att göra (du blir helt till dig så fort du hör ordet jämförelse) och ditt huvudargument "men det är ju inte optimerad!... 07/10 Inte om man bygger den själv. https://www.youtube.com/embed/wiS9LC6X55Q Och även om man köper en färdig burk för 10-15k tex: http://www.inet.se/produkt/1517092/taurus-experienced-gtx-780-borderlands-the-pre-sequel-varde-399-kr Så kommer ju PS4/Xbox1 int... 07/10 Du vet alltså inte vad Gameplay är! 07/10 Det är rätt enkelt då. Pjotors jämförelse tidigare i tråden tycker jag var ett bra exempel på jämförelse och den följer i eurogamers fotspår. 07/10 Spela spelet på en Pc för 4000:- så ska ni få se på skillnad :) 07/10 Han menar nog att han får en bättre spelupplevelse på PC'n + att man kan nyttja PC'n mer än vad man kan göra med PS4. Det är ju synd att du har ett monster till HTPC som du inte kan utnyttja så fall till allt den skulle kunna vara kapabel till, att köpa... 07/10
Skicka en rättelse