Spelåret är till ända. Fyrverkerierna hörs avlösa varandra och strax efter tolvslaget kommer gamers runt om i hela landet kila tillbaka till sin mörka hörna och fortsätta gibba.

Jag minns hur det ibland kändes skamset att skåla in tolvslaget men att tillbringa minuterna efter på irc, men hur den känslan snabbt försvann vid åsynen av andra liktänkande själar som även de var online.

Det ska inte behöva vara skamset att sitta hemma och spela spel. Det ska inte vara något man skäms över, något man gör i smyg eller något man inte pratar högt om. Spel är finkultur, spel är samvaro och spel är verkligen ingenting som dödar eller förlamar. Raketer däremot, gör det.

När vi snart på varsitt håll passerar in på ännu ett nytt år, ett skottår dessutom, hoppas jag och hela FZ-redaktionen att du får en trevlig kväll och natt, vare sig du sitter och spelar eller är ute och smäller svartkrut. Om du gör det senare, var försiktig och ta väl hand om dina kamrater. Spränger du bort ena handen blir det svårt att gibba sen.

Från oss alla till just dig, ett riktigt gott nytt år! Vi ses på andra sidan, i ett spelår som kommer slå alla tidigare rekord.

Skicka en rättelse