Ett tips för er som vill ge er in i branschen.

Mike Maulbeck heter mannen som skapade spelet #Paranautical Activity, ett spel som uppmärksammades av Steam när de visade upp titlar med Halloween-tema. En vanlig indieutvecklare hade säkerligen blivit extremt glad över denna reklam, men Maulbeck såg rött efter att spelet framställdes som en Early Access-titel. Istället för att kontakta #Valve och ansvariga över Steam begav sig Maulbeck ut på Twitter för att säga ett par sanningens ord.

Kotaku kan du läsa exakt vad Maulbeck skrev och det är ingen vacker läsning. Bland annat innefattade det ovanstående mordhot riktat mot allas vår Gabe Newell. En talesperson för Steam kommenterade det hela och berättade att de avslutat samarbetet med spelskaparen efter mordhotet. Ett tips för nya i branschen är med andra ord att inte hota de som ska kränga ditt spel.

En sak som var väldigt ironisk var att det var ett flertal av spelets fans som aldrig såg att det stod som "early access" när spelet släpptes. Troligen så var det så att Maulbeck såg en cashad sida på Steam :) 23/10 Nämen oj. 22/10 De har gjort digitala spel populärt. Jag hatar digitala spel, jag vill ha lådor. Utöver det så är det en form av DRM. Och när Steam stänger portarna så går pengarna man lagt på steamspel ut i sanden. En box står i hyllan tills man gör sig av med den. 22/10 Intressant nog så slapp vi kommentarer i stilen "Mordhot får man inte göra, men Gabe förtjänar det". Verkar som om det beror på hur mycket man idoliserar personen i fråga inverkar på hur många dödshot man får. Så hur reaktionerna ser ut runt omkring den... 22/10 Jag var tvungen att googla för att få reda på vem det var. Ett självutnämnt forumtroll och skitstövel alltså. Undra på att han inte är särskilt uppmärksammad som spelskapare. 22/10 Gabe blev klart hotad bara för att han är man. Detta är ett bevis på det utbredda manshatet i spelbranschen. 22/10 Killens arbetspartner har bett om ursäkt. Det kanske borde få en liten notis innan alla skrattar ihjäl sig över hur "rätt" det här beslutet är. Snubben jobbar inte kvar längre. http://codeavarice.com/post/100614593088/formal-apology-from-code-avarice 22/10 Som man bäddar får man ligga. http://www.reactiongifs.com/r/gj1.gif 22/10 Hoppas steam tar tillbaka spelet då det inte är resten av spelets team fel att en person var idiotisk. Dessutom tyckte jag spelet verkade kul. 21/10 precis, men han verkar ha förstånd nog att inse det 21/10
Skicka en rättelse