Efter gårdagens stora 2.0-uppdatering av Playstation 4 har det kommit felrapporter av olika slag. Vissa användare har drabbats av inloggningsproblem till PSN, och andra inte kan starta PS4:an alls.

Problemen beskrivs på flera ställen, som i kommentarerna till Playstation-bloggen och sajter som Neogaf, Återkommande fel är att konsolen fastnat i viloläget och alltså inte kan startas igen. #Sony känner till problemet och lovar en uppdatering om läget så snart man vet mer. Så här lyder ett uttalande som återges på flera håll:

We are aware of issues reported by some PS4 users following the release of PS4′s latest system software update, v2.00. We are investigating these issues and will provide an update as soon as we have more information.

Enligt vissa användartips kan det gå att komma ur låsningsbuggen genom att dra ur strömsladden ur konsolen i 30-talet sekunder, och sedan försöka starta den.

Häromdagen kom liknande rapporter från #Destiny-spelare som hade login-bekymmer. Bungie-supporten sa dock att problemet var löst efter någon timme, och det är inte känt om de hade med de nya PS4-bekymren att göra.

PSN har stundtals varit en ganska skakig tjänst, där det värsta som hänt var ett hacker-intrång våren 2011 som sänkte tjänsten i ett par månader. Enligt uppgift kostade det Sony miljardbelopp. Men de nya bekymren är förhoppningsvis och förmodligen inte i närheten av lika allvarliga.