Plötsliga händelser, obehaglig stämning eller clowner - vad skrämmer dig mest?

Igår var det Halloween, idag Alla helgons dag, och vad passar då bättre än att snacka om läbbiga spel? Och precis som hos kusinerna skräckfilm finns det en rad olika sätt och metoder för att få oss att få gåshud eller helt enkelt skrika rakt ut. Två färska exempel är ju #Alien: Isolation och #The Evil Within som båda har en egen väg till att få din puls att galoppera.

Vissa är helt immuna mot så kallade jump scares, andra skakar av sig en obehaglig stämning som en blöt sankt bernadshund. Vilka metoder får dig att vilja stänga av spelet eller dra upp rullgardinerna så att du i alla fall får sällskap av solljuset?

Fy fan, fick veta idag att jag kommer få ett exemplar Elite: Dangerous av en polare när spelet släpps. Inväntar dagen då jag möter samma öde som du gjorde på EvE :D 02/11 Jepp, ett större gäng dök upp som jagade piraterna, i tumultetkom jag undan genom att dra till ett tomt dead-end system och loggade ut för kvällen. Jag behövde nämligen gå och byta kalsonger :P 02/11 Min absoluta favorit, Alien: Isolation till trots, är nog Dead Space 1. Om man bortser från alla jump scares så är det en härligt, tryckande stämning. Även ljudbilden är helt suverän. Bara tanken på tystnaden på Hydrophonic Decks som ibland avbryts av... 02/11 En del, som gör att Alien: Isolation blir särdeles läskigt, är att fienden inte kan besegras vilket ger en enorm respekt för situationen man befinner sig i. Detta i kombination med att möjligheten att spara framstegen är utspridda och inte automatiska... 02/11 Sims 1-2-3-4 Läskigaste nånsin.. Tänk alla dlc's och den hemska tanken på att det påminner om vanliga livet utanför gamingvärlden.. creeeepy..... 02/11 Tur att jag inte är ensam inom den åsikten ;) 02/11 håller med. finns inget mer irriterande än musik i skräckspel, tar död på stämningen rejält, speciellt om det är ett konstant spelande musik som ändrar ton då någon fiende är i närheten, det är väl inget skrämmande med det, man är ju förbered på vad som... 02/11 Jag hatar att ha musik i spel, jag kör alltid med bara ljudeffekter, det enda som får förekomma för mig är musik som kan startas inne i spelet t.e.x som i amnesia 2 när pianot går igång. Bara sådant får finnas med för då får jag en helt annan stämning... 02/11 Framför allt ljudet och stämningen. Men det värsta är nog hjälplösheten som i tex Outlast som framkallar total panik iallafall hos mig ☺ 01/11 Stämningen i spelet, ljudet och atmosfären ^^ 01/11
Skicka en rättelse