#Call of Duty: Advanced Warfare är dagens stora release, och även om du får vänta på FZ:s recension tills på torsdag har de första omdömena rullat ut. Och många gillar #Sledgehammers solodebut bättre än förra årets ganska svalt mottagna #Call of Duty: Ghosts. Ett axplock tidiga recensioner och betyg följer:

Polygon delar ut 9 av 10 och motiverar det höga betyget med de nya möjligheter exodräktens utökade rörelsemöjligheter ger. Förmågan att klänga och hoppa högre än normalt ger fler alternativ, framförallt i multiplayer, och banorna sägs vara bland de bästa som setts i ett Call of Duty-spel.

Joystiq slår till med 4 av 5 stjärnor och även här tilltalar multiplayer skribenten. Den framtida sparkdräkten ger striderna en tredimensionell känsla, som ett #Titanfall med lite snärt i. Solodelen får också beröm, den beskrivs som sammanhållen och rapp, och funkar trots att mycket känns igen från tidigare.

Brittiska Metro tycker att Call of Duty inte har varit så här bra på flera år, och även här får multiplayer och de nya rörelsemöjligheterna ta emot de största hyllningarna. Däremot ogillar man att kampanj och multplayer inte håller ihop särskilt väl, och spelläget survival mode känns väl enkelt. Betyget blir likväl 8 av 10.

Gametrailers kallar Advanced Warfare en start för en ny generation Call of Duty. Förbättringarna i multiplayer ger spelet en välbehövlig nystart, och även om kampanjen är förutsägbar är den väl värd att spela igenom. Betyget blir 8,4 av 10.

Gamespot sållar sig till fållan med såväl betyg som motiveringar. Strålande multiplayer, alltså, och 8/10 i betyg. Man tycker det är en grundplåt för framtida Call of Duty med framtidsscenarion.

Det lägsta betyget vi hittat så här långt är 3,5/5, och det sätts av USgamer. Sajten gillar spelets potential, men tycker inte Sledgehammer vågar bryta sig loss från traditionen och förverkliga den. Advanced Warfare är därför inte ett så bra spel som det kunde ha varit.