"#elite-dangerous|"Elite: Dangerous" går från klarhet till klarhet. Det är inte längre någon tvekan om att Frontier Development har lyckats skapa en värdig uppföljare till det legendariska Elite. Den enda frågan är om de hinner få ut den innan jul."

Så löd Mats Nylunds positiva omdöme av Elite: Dangerous tredje betafas efter hands-on-tid med spelet. Och nu får han svar på frågan om utvecklarna lyckas få ut spelet innan jul. I en intervju med Eurogamer berättar Frontier-chefen David Braben att datumet är satt till den 16 december. En glad nyhet för alla som är sugna på en omfångsrik rymdpangare, men som inte gillar att betala sig in i betaspelande.

Går det att chatta lite så är jag nöjd! Nu vill jag mer typ att det ska släppas imorgon och inte nästa månad... 12/11 Varför skriva på engelska när du behärskar språket sämre än en tolvåring? Det får dig bara att se korkad ut. 10/11 Jag tycker tvärtom att en HOTAS är betydligt trevligare, alla funktioner är mappade till knapparna på joystick och throttle, så jag behöver aldrig flytta händerna. Jag har den ju inte stående på bordet när jag inte spelar. 10/11 I am ready i hope there landing bay is. 09/11 Spelet marknadsförs lite vilseledande som ett mmo och det stämmer att spelet erbjuder en gemensam onlinevärld (universum) men hitills är multiplayer och den sociala delen av spelet väldigt innehållsfattig. Återstår att se hur det utvecklas, men jag råde... 09/11 Tack för svaret. Jag var lite sugen på att skaffa en JS till o ha för upp, ner och sido axlarna men tror det blir klumpigt som du skrev 09/11 Jag tycker det räcker med en joystick med gasreglage&pov + tangentbord. Hotas är trevligt men jag tycker personligen att det blir för klumpigt på bordet. Jag köpte en Thrustmaster T-16000M enkomt för E:D och är väldigt nöjd. 09/11 Räcker det med en joystick samt tangentbord? 09/11 En sak till till er som funderar på att köpa spelet: ni måste ha allra minst en joystick, helst en HOTAS-setup. Visst, det GÅR att spela utan, men det är NÄSTAN omöjligt att kontrollera skeppet på ett meningsfullt sätt. 09/11 Håller helt med dig, det absolut mest spännande är att se hur de löser planetlandningar, och om man kommer att kunna utvinna råvararor eller bygga upp ett jordbruk och tjäna pengar på det viset, vilket jag hoppas, så det inte bara blir en rent kosmetisk... 09/11
Skicka en rättelse