#Assassin's Creed: Unity har skällts ut efter noter av spelare som drabbats av dålig prestanda och udda buggar. Nu får det också skäll för att ge en skev bild av den franska revolutionen. Och inte från vilken pöbel som helst – salvan avfyras av den franska europaparlamentarikern och tidigare utbildningsminister Jean-Luc Mélenchon.

Han tycker att den bild #Ubisoft ger av den franska revolutionen och dess deltagare är felaktig, och den socialistiska Mélenchon menar att det spelar dagens antirepublikanska högerkrafter i händerna. Han säger att spelet presenterar "kretinen" Marie Antoinette och "den förrädiske" kung Ludvig den XVI alldeles för positivt, medan Robespierre, en av revolutionens galjonsfigurer, framställs som ett monster.

– Det är propaganda mot folket, samma folk som porträtteras som barbarer, blodtörstiga vildar, säger Mélenchon i en intervju med radiokanalen France Inter, skriver The Telegraph.

Han fortsätter:

– Och mannen som var vår befriare vid ett specifikt tillfälle under revolutionen – för revolutionen pågick länge – Robespierre, framställs som ett monster.

Mélenchon var utbildningsminister i Frankrikes regering 2000-2002. Han lämnade det socialdemokratiska Socialistiska partiet för att starta det mer vänsterorienterade Parti de gauche. Sedan 2009 sitter han i Europaparlamentet.