Nyversionerna av #GTA V kan spelas i förstapersonsperspektiv för den som så önskar. Det förändrar saker och ting jämfört med trejdepersonsvyn som varit standard sedan #GTA III från 2001. Våldet kan kännas aningen brutalare när du ser det med egna ögon (inte minst den omtalade nyheten yxa). Och även sexet blir annorlunda, framhåller PC Gamer.

Spelar du ur fps-perspektiv när det ska vuxenkramas slipper du se ditt alter egos nakna rumpa skutta runt i bild. Däremot bör du som ogillar antytt sex, prostitution och våld undvika både spelet och filmen nedan. Bra eller dåligt? Se själv.

Den praktiska nyttan och hur mycket spelvärdet höjs tack vare first person sex kan diskuteras, men det är ett intressant tecken på hur saker förändrats sedan #GTA: San Andreas och GTA III. I San Andreas ledde en dold sexscen till stort rabalder bland jurister och politiker, och GTA III uppmärksammades för att spelaren kunde döda prostituerade efter att ha haft sex med dem och ta tillbaka pengarna. Kanske har synen på sex i spel förändrats, och kanske har GTA-serien ett finger med i spelet.