För ett tag sedan stod det klart att #Elite: Dangerous skrotar sitt offline-läge. Detta trots specifika löften om sådant, vilket fått fans att hytta med nävarna i vredesmod – och begära sina pengar tillbaka.

Förhandsbokningar av det fullständiga spelet har betalats tillbaka utan problem, men de som har finansierat via Kickstarter eller spenderat tid i betan har fått ett blankt nej. Men det ska ändras efter diskussioner på det officiella forumet. Där skrev studiochefen David Braben följande:

"After listening to many of the comments I received after my AMA here, we have since re-opened these requests and informed those people that we will be contacting them so that we can fully understand their individual situation before making a more informed decision. We will be contacting them each in the next few working days."

Har du fått avslag på din begären är hoppet alltså inte ute, då de ska gå tillbaka till varje ärende och bedöma individuellt.

Braben skriver också att även om singleplayer-delen av spelet är uppkopplad så kräver den väldigt lite av nätverket (10 kbps). Vilket kan vara värt att ha i åtanke om du sitter på en klen uppkoppling och är orolig för att den inte ska orka med upplevelsen.

Via Eurogamer.

Spela solo i single player bara så slipper du öst-statarna. 02/12 SP betyder inte bara att man ensam spelar ett spel. Det betyder även att spelvärlden kretsar kring dig, och inte andra spelare. 25/11 Vem har sagt att SP skrotas? 25/11 Jag vill inte ha nå krav att jag ska behöva vara uppkopplad när jag spelar. Att det inte finns ett offline läge i spelet är bara lathet från utvecklarna. Sen får de "gratis" drm på spelet genom online delen. 24/11 Subjektiva åsikter mot varandra... varför ska min spelupplevelse kompromissas för att du ska köra offline.. Det finns bra mycket större problem i spelbranschen är detta. Vi har fått en grym produkt till en väldigt nichad genre och jag njuter till fullo.... 24/11 instämmer! 24/11 Du borde tänka utanför din Västra Europa/USA/Utvalda delar av Asien bubbla. Erm jo, det är precis det du behöver, om de nu säger att du måste alltid vara online, med deras skit-DRM. Du har valet att skita i att spela spelet, eller anpassa dig efter vad... 24/11 Sluta gnäll och fixa internet pojkar. Det tillför mycket med internet, man kan tex vara aktiv på fz.se forumet. HEY! HOLD ON... 24/11 Ok så du saknar läsförståelsekunskaper och levde under en sten när spelet annonserades. Med tanke på att jag reser mycket så ska jag inte behöva anpassa mig till en enskild speltillverkare. Och inte din åsikt heller. 24/11 Eh, förvrid det mera.. Spelet har inte byggts med åtanken att det ska kunna köras helt offline eftersom att saker i spelvärlden påverkas av vad som sker i Elite "Universumet", eller hur man vill uttrycka sig. Sen om du bor i en storstad med 4G, är inte... 24/11
Skicka en rättelse