För ett tag sedan stod det klart att #Elite: Dangerous skrotar sitt offline-läge. Detta trots specifika löften om sådant, vilket fått fans att hytta med nävarna i vredesmod – och begära sina pengar tillbaka.

Förhandsbokningar av det fullständiga spelet har betalats tillbaka utan problem, men de som har finansierat via Kickstarter eller spenderat tid i betan har fått ett blankt nej. Men det ska ändras efter diskussioner på det officiella forumet. Där skrev studiochefen David Braben följande:

"After listening to many of the comments I received after my AMA here, we have since re-opened these requests and informed those people that we will be contacting them so that we can fully understand their individual situation before making a more informed decision. We will be contacting them each in the next few working days."

Har du fått avslag på din begären är hoppet alltså inte ute, då de ska gå tillbaka till varje ärende och bedöma individuellt.

Braben skriver också att även om singleplayer-delen av spelet är uppkopplad så kräver den väldigt lite av nätverket (10 kbps). Vilket kan vara värt att ha i åtanke om du sitter på en klen uppkoppling och är orolig för att den inte ska orka med upplevelsen.

Via Eurogamer.