Elak kod snor saker från dig och smittar dina vänner - har du drabbats?

Genom medlemmen @GRiZZLYFiRE fick vi veta att Steam drabbats av ett elakt virus som tar saker från ditt konto och även försöker smitta dina vänner. Det sprids genom fejkade privata meddelanden som uppmanar mottagaren att klicka på en länk till ett "häftigt screenshot" eller föremål.

Överlag är det sällan en god idé att klicka på länkar i mail, meddelanden och så vidare om du inte är absolut säker att avsändaren står bakom dem. Hur pass utbrett just denna infektion blir återstår att se men berätta gärna om du har blivit drabbad och på vilket sätt.

Tack till anon551 för detta #nyhetstips!
Kristus, sedan -98? Det tvivlar jag starkt på. Minns allt datorerna där jag arbetade 2006, Norton var inte nådig mot datorn. Den stod och tugga en bra stund innan det var färdigt och det var alltid nortonikonen som snurrade runt tills datorn nästintill... 26/11 How it works This is how it works. There's a link, that APPEARS to end in ".png", under the pretense of your friend sending you a screenshot. If you click this link, it will download a .scr file, which will hijack your steam account. Your steam account... 26/11 Klockren... :) 26/11 Någon som vet hur sånt här fungerar, som skulle kunna förklara hur de kan få tillgång till mitt inventory, och ta mina saker, genom att jag trycker på en länk? 26/11 Jag använder inte internets, så jag är säker. 26/11 Det var en jävel som begärde en vänförfrågan och fick, efter det skickar han en länk till mig och vill att jag ska kolla på "this awsome knife". Jag tyckte det var konstig att han länkar till kniven fast det ända han behöver var att sända en trade reque... 26/11 Löjligt många mer än du anar, folk som är IT-vana är fortfarande en minoritet jämfört mot antalet som brukar IT-prylar. Man kommer långt på sunt förnuft på nätet ja, men faktum är att alla dessa mail m.m som vi tycker är så uppenbara scams,reklam,virus... 26/11 Inget virus kommer någonsin att bli lika förödande som en användare med adminrättigheter. 26/11 Fantastiskt att så många inte har koll på antivirusprogrammen idag. :) 26/11 haha! Ja Norton. Det måste vara det sämsta programmet, alla kategorier, alla tider. Norton AV är förresten ett utmärkt exempel på att bajs går att sälja med suverän PR och inflytande. 26/11
Skicka en rättelse